Барселона на Флик разпиля неузнаваем Байерн

Барселона на Флик разпиля неузнаваем Байерн

Испанският вицешампион Барселона забрави за смоя голям кошмар в Шампионската лига от поселдните години Байерн Мюнхен и го разгроми с категоричното 4:1 в мегасблъсъка от третия кръг на основната фаза на турнира.

Домакините едва ли са могли да си представят по-добро начало. Още във 2-ата минута високо изнесената защита на Байерн позволи пас на Фермин Торес да стигне до Рафиня, а бразилецът напредна необезпокояван, преодоля Нойер и прати топката в мрежата. Попадението не шокира футболистите на Компани, които веднага органзиираха няколко опасни атаки. При една от тях Хари Кейн изскочи сам срещу Пеня, но стражът на Барселона го изпревари и предотврати опасността.

Малко по-късно английският национал засече с глава перфектно центриране от десния фланг и разстреля Пеня, но попадението му беше отменено след намесата на ВАР заради тънка засада. Баварците продължиха да създават положения. В 17-ата минута Пеня отрази удар на Гнабри, а при следващата възможност Байерн стигна до гол. Олисе прехвърли топката към Гнабри, той намери в наказателното поле Кейн и топстрелецът на гостите изравни с акробатично изпълнение.

Попадението не промени подхода на баварците. Те се стремяха да отнемат топката дълбоко в противниковата половина, но това криеше риск от светкавични контри. Левандовски напомни за себе си с далечен изстрел, преминал встрани от вратата, а секунди след това Нойер допусна грешка, но тя остана ненаказана от домакините. В 36-ата минута Фермин Лопес се отскубна след неумела изява на Ким, изпревари Нойер и поднесе топката на Левандовски, който отблизо вкара за 2:1. Германците имаха претенции за нарушение на Лопес срещу Ким, но такова не беше маркирано и Барса отново излезе напред.

Байерн отговори с нова порция яростни атаки, но защитата на отбора не си беше научила урока и още веднъж се провали в самия край на полувремето. Хубав диагонален пас на Касадо намери Рафиня, който технично овладя топката, напредна и елиминира Рафаел Герейро, преди с фалцов удар да стреля в данелчния ъгъл - 3:1. Каталунците демонстрираха завидна ефективност, защото всеки от трите им точни удара до почивката се превърна в гол.

В началото на втората част защитата на Барса не действа по най-добрия начин в наказателното поле, но изстрелът на Жоао Палиня мина над вратата на Пеня. 

Барселона разпечата вратата на Нойер за четвърти път в 56-ата минута. Ламин Ямал намери Рафиня, който овладя на гърди и не остави шанс на Ким Мин-джае и Упамекано да го настигнат преди да прати топката в мрежата за 4:1.  

В 79-ата минута Дани Олмо изведе Левандовски, но полякът не успя да нанесе завършващ удар, след като бе спрян от Ким Мин-джае. Три минути след това Лева пропусна много добър шанс да вкара отблизо втория си гол в мача.

Image