БФС извади отбор от първенството

БФС извади отбор от първенството

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново извади отбора на Янтра Драганово от състава на Южната “Б” областна футболна група. Член 28 от Дисциплинарния правилнок на БФС е приложен заради напускането на терена от играчите на тима в срещата с Първомайци. Причината е, че в последния кръг старши треньорът на тима Мирослав Терзиев е призовла футболистите си да напуснат терена заради отсъден пряк свободен удар в 84-ата минута, директно от който е отбелязан гол в полза на гостуващия тим. Недоволството е, че според него и състезателите от състава не е имало нарушение в ситуацията. Самият наставник е със спрени права за 1 година.

Ето и пълното решение на Дисциплинарната комисия:

Относно: Прекратена футболна среща, за първенство на Областна група- юг сезон 2024/2025 г., между отборите на „Янтра“ /Драганово/ и „Първoмайци 2020“ /Първомайци/, състояла се на 13.10.2024 година от 16:00 часа в село Драганово.

На основание чл. 28, ал. /1/, точка- 2, буква „г“ и чл. 28, ал. /5/ от Дисциплинарния правилник на БФС, сезон 2024/2025 г.- за напускане на терена на целия отбор на ФК „Янтра“ с. Драганово, довело до прекратяване на срещата с ФК „Първомайци 2020“, с. Първомайци.

ДК при ЗС на БФС В. Търново реши:

1. Налага имуществена санкция в размер на 1000 /хиляда/ лева, както и дисциплинарно наказание – преместване на отбора в по-ниско ниво за следващата спортно-състезателна година, без право да довърши участието си в настоящата спортно-състезателна година. Поради липса на по-ниско ниво налага дисциплинарно наказание – отнемане на 6 /шест/ точки от актива за следващата спортно-състезателна година, т.е. отборът ще започне новото първенство с -6 /минус шест/ точки.

2. Наказва Мирослав Атанасов Терзиев – старши треньор на ФК „Янтра“ с. Драганово, станал причина отборът му да напусне терена и да бъде прекратена срещата с ФК „Първомайци 2020“ с. Първомайци, със забрана да изпълнява функции като треньор за срок от 1 /една/ година, считано от датата на нарушението – 13.10.2024 година.

Очаква се решението на Спортно-техническата комисия, която най-вероятно ще присъди служебен резултат в полза на „Първомайци“. Футболистите на „Янтра“ ще могат да бъдат картотекирани в други отбори през пролетния полусезон.

Image