БФС отговори на Левски и шефа на профилигата

БФС отговори на Левски и шефа на профилигата

Българския футболен клуб излезе с официална позиция, след като президентът на Българската професионална футболна лига – Атанас Караиванов и Левски, изказаха възмущението си от глобите за „сините“ и ЦСКА-София след дербито между двата отбора. От БФС написаха, че „глобите не са с цел наказание на даден клуб, а с оглед спазването на нормативните документи, приети от Изпълнителния комитет на централата“.

Ето както написаха от БФС без редакторска намеса:

„Българският футболен съюз изказва своето крайно разочарование от изказаните публично позиции от страна на президента на ПФЛ Атанас Караиванов и ръководството на ПФК „Левски“ във връзка с наложените от Дисциплинарната комисия санкции след срещата между отборите на „Левски“ и „ЦСКА-София“ на Националния стадион „Васил Левски“, провела се на 19 октомври.

Българският футболен съюз подчертава дебело, че налаганите глоби не са с цел „наказание“ на даден клуб, а с оглед спазването на нормативните документи, приети от Изпълнителния комитет на централата.

Със същите правила и законови наредби са запознати всички клубове в Първа лига преди старта на спортно-състезателен сезон 2024/25 и те се прилагат еднакво за всеки един от тях.

С оглед на това смятаме за недопустимо тълкуването в удобна посока на решенията на Дисциплинарна комисия и насаждането на мнения в обществото, които не отговарят на реалностите.

Подчертаваме още веднъж, че всяко решение на ДК към БФС се основава единствено и само на приетите нормативни документи“.

Image