Ивайло Гоцев: Кубрат Пулев е в супер форма

Ивайло Гоцев: Кубрат Пулев е в супер форма

Боксовият  мениджър Ивайло Гоцев обяви, че Кубрат Пулев се намира в отлична форма преди мача си с германеца Махмуд Чар и е готов да стане първият български световен шампион в професионалния бокс.

Пулев и Чар ще се бият на 7 декември в "Арена София" за регулярната световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

"В края на годината наистина ни предстои едно много голямо шоу. Кубрат Пулев за трети път излиза за световната титла. В момента той се подготвя и изглежда в супер форма и ментално, и физически. Той е готов за 7 декември и очакваме първия български шампион, при това в тежка категория, да се случи", каза за БТА Гоцев, който бе един от зрителите на финалите на европейското първенство по бокс за мъже и жени до 23 години в София. 

Гоцев добави, че вече е готова почти цялата предхождаща програма преди срещата между Пулев и Чар и тя ще бъде обявена на специална пресконференция скоро.

"В момента все още подготвяме програмата за мача, но мога да гарантирам, че ще има много изненади и много силни срещи с интернационално участие. Ще добавим и българско участие. Ще се получи един спектакъл в края на една тежка година за целия свят. Искаме да докараме надежда и да дадем сила на българския дух. В спорта напоследък има постижения и ние ще продължим в това темпо. Имаме подписани договори с участниците, но цялата програма на галавечерта ще бъде съобщена на пресконференция, на която ще разкажем повече подробности", каза още той.

Гоцев коментира и видяното на ринга в зала "София". Във финалите в неделя българските боксьори взеха една титла чрез Радослав Росенов до 60 килограма и един сребърен медал чрез Уилиам Чолов до 75 килограма. 

"Имаше интересни срещи. Вижда се, че има какво да се очаква от българските боксьори - един златен и един сребърен медал. Уилиам Чолов е млад боксьор и му трябва още опит, но в него има потенциал. Боксът в България има бъдеще", завърши промоутурът.

Image