Леверкузен и Аталанта с грешни стъпки в Шампионската лига

Леверкузен и Аталанта с грешни стъпки в Шампионската лига

Отборът на Байер (Леверкузен) стигна само до една точка при гостуването си на Брест в двубой от третия кръг на основната фаза на Шампионската лига. Срещата между двата тима във Франция завърши при резултат 1:1. 

Така ''аспирините'' и французите имат по 7 точки след първите три кръга. 

Отлична комбинация доведе до първия гол в мача. Топката стигна до Виртц и с прецизен удар той даде преднина на "аспирините" в 24-ата минута. Брест играеше предпазливо и не създаваше нищо в предни позиции. Вратарят на домакините Бизо пък трябваше да се спарвя със страхотен удар на Виртц. Французите изравниха при първата си възможност в 39-ата минута. Сима навлезе в наказателното поле и пусна към Камара, който видя Леес-Мелу, който с прекрасен удар се разписа. Второто полувреме започна с два удара на Леес-Мелу и малко по-активна игра на домакините. Байер продължаваше да има предимство по отношение владеенето на топката, но не правеше нещо особено с нея. "Аспирините" много трудно стигаха до положения пред вратата на съперника, който стриктно спазваше плана си и ограничаваше гостите.

Аталанта не успя да спечели домакинството си на Селтик в Бергамо, след като мачът между двата отбора завърши при нулево равенство. 

Бергамаските имат 5 точки, докато шотландският гранд има 4 пункта. 

След около четвърт час игра Марио Пашалич стреля опасно с глава и само гредата го лиши от гол. Осем минути по-късно отново хърватинът стреля, а Каспер Шмайхел запази вратата си без попадение. Към края на първата част бергамаските отново засилиха натиска си. Положение се откри пред Матео Ретеги, който стреля в средата на вратата с глава. Пет минути след почивката се откри единственият и най-чист шанс за шотландците, нереализиран от Алекс Вайе. Ударът на левия бек бе спасен от Мрако Карнезеки. В следващите минути Джан Пиеро Гасперини направи много смени в състава на „нерадзурите“, включвайки в игра Лазар Самарджич, Шарле Де Кетеларе и Хуан Куадрадо. Белгиецът имаше възможност да открие, но стреля слабо и Шмайхел спаси. Давиде Дзапакоста също пробва късмета си с удар от около 20 метра в 73-ата минута. Опитът на фланговия футболист мина до страничния стълб. Десетина минути преди края Гасперини направи и още смени – Николо Дзаниоло и Матео Руджери влязоха в игра, но и те не допринесоха за така желаните три точки.

Image