Ливърпул не сбърка срещу Кристъл Палас

Ливърпул не сбърка срещу Кристъл Палас

Ливърпул се наложи над Кристъл Палас с 1:0 в мач от седмия кръг на Висшата лига на Англия. Срещата се проведе на ''Селхърст Парк''. 

Футболистите на Арне Слот записаха трети пореден успех в шампионата и заемат първата позиция в класирането с 18 точки. ''Орлите'' се намират на 18-ото място с 3 пункта. 

За мърсисайдци предстои домакинство на Челси в следващия кръг, а възпитаниците на Оливър Гласнер ще гостуват на Нотингам Форест.

Кристъл Палас стартира двубоя много силно и още в 21-ата секунда прати топката във вратата на Ливърпул, но гол нямаше. Тогава Джеферсон Лерма отне топката в половината на гостите, а Еберечи Езе комбинира с Уил Хюс, който изведе отлично Исмаила Сар отдясно в наказателното поле. Сенегалското крило пък даде чудесен пас зад защитата за Едуард Нкетия, който прати кълбото във вратата на Алисон. Попадението, обаче, не беше зачетено заради засада при подаването към Нкетия.

Ливърпул, обаче, отговори по повече от категоричен начин и на свой ред откри резултата в деветата минута. Константинос Цимикас изведе по чудесен начин зад защитата Коди Гакпо отляво в наказателното поле, а нидерландецът пусна хубав пас по тревата към точката за дузпа. Там капитанът на домакините Марк Гехи не посегна за топката и тя мина зад него, а Диого Жота изпревари Трево Чалоба и засече кълбото с външната страна на десния крак, за да отбележи във вратата на Дийн Хендерсън – 0:1.

В 17-ата минута се наложи на Оливер Гласнер да направи принудителна промяна в състава си, след като Даниел Муньос получи контузия и беше заменен от бившия бранител на Ливърпул Натаниел Клайн.

Ливърпул продължи да държи топката в следващите минути, но темпото спадна, а нови ситуации пред двете врати липсваха.

В 29-ата минута Адам Уортън сбърка при изнасянето на топката, която беше пресечена от Райън Гравенберх, който комбинира с Трент Александър-Арнолд, който стреля опасно от дистанция с десния крак, но Хендерсън изби в корнер.

Пет минути по-късно Ливърпул пропусна чудесен шанс да удвои преднината си. Мохамед Салах и Гравенберх разиграха отлично отдясно, след което влезе в наказателното поле и пусна пас за Диого Жота около точката за дузпа, но португалецът разочарова и не успя да направи добър контакт с топката с десния си крак.

В 40-ата минута Александър-Арнолд центрира от корнер на първа греда, където Върджил ван Дайк се придвижи добре и застана пред Натаниел Клайн, за да стреля с глава, но над вратата на Хендерсън.

Във втората минута от добавеното време дойде и най-чистото положение за Кристъл Палас. Консантинос Цимикас не успя да пресече отличен извеждащ пас на Клайн за Исмаила Сар отдясно в наказателното поле, който стреля добре с десния крак по диагонала, но Алисон се справи блестящо и спаси с дясната ръка сигурен гол. Впоследствие Ибрахима Конате застана пред Нкетия и му попречи да направи добавка, а Алисон улови.

В 57-ата минута Мохамед Салах получи топката в близост до вратата и стреля по земя, но Дийн Хендерсън спаси. Пет минути по-късно Жота стреля с глава покрай вратата.

В 84-ата минута пред Кристъл Палас се откри златна възможност за изравнителен гол, след като Еберечи Езе стигна до пас сам срещу Алисон, но стреля слабо и бразилецът улови.

Image