Марица не успя да отстрани Беласица за Купата

Марица не успя да отстрани Беласица за Купата
"Марица" изигра силен мач, но загуби с 1:2 от "Беласица" в среща от втория предварителен кръг в турнира за Купата на България. "Жълто-сините" дадоха сериозен отпор на един от водещите тимове във Втора лига и имаха шансове за успех, но в крайна сметка опитния тим от Петрич продължава напред.
Преди мача бе почетен емблематичният рок музикант Кирил Маричков. Двубоят започна с минута мълчание в памет на големия пловдивски треньор Атанас Драмов.
Красимир Иванов водеше тимът на "Марица" в този мач, тъй като Стойчо Драмов отсъстваше по лични причини. От състава, заради вирус, липсваше Христиан Димитров.
Двубоят бе равностоен и интересен, предложи много битка и емоции, макар положенията да не бяха много. Пловдивчани играха силно и трудно можеше да се прецени кой отбор играе в по-горна група.
"Марица" стигна до първата голова възможност. Филип Кръстев можеше да даде преднина на своя тим, но не съумя да го направи. В 29-та минута Иван Кръстев стреля от дистанция, но над вратата. Битката по терена продължи, а гостите не успяваха да създадат опасности. Въпреки това именно те стигнаха до гол. След центриране от корнер в 33-та минута Ирфан Садик засече с глава за 0:1. "Жълто-сините" продължиха да играят добре и в края на полувремето, след добра атака отляво, играч на домакините игра с ръка в наказателното си поле и бе отсъдена дузпа. Капитанът Валери Домовчийски бе точен и изравни - 1:1.
Второто полувреме също бе динамично, а пловдивчани отново играха на ниво. В 53-та минута Георги Трифонов стреля с глава, но покрай вратата. В 66-та минута "жълто-сините" пропуснаха да направят обрат. Високата преса даде резултат и вратарят на гостите сгреши. Теодор Фърков пресече подаването му и след комбинация бе немерен Филип Колев на метри пред вратата, но той не успя да засече след намеса и на защитник. В 78-та минута почти безпогрешната отбрана на "Марица" се пропука, топката бе загубена в опасна зона и Атанас Карачоров с диагонален удар направи 1:2, макар отборът му почти да не създаде голови положения в мача. По-късно Георги Михайлов от дистанция стреля малко над напречната греда на вратата на гостите. Златната възможност за "Марица" дойде в 85-та минута, когато след отлични действия в наказателното поле Георги Трифонов получи опката и стреля силно, но вратарят успя да избие. Последва нов удар, но и той не беше успешен. В самия край на мача, Димитър Иванов от гостите се откъсна сам срещу Петър Начев, но пловдивският вратар успя да се намеси и изби в корнер.
Така завършва дългият път на "Марица" в турнира за Купата на България. Тимът изигра пет двубоя и достигна до основната фаза на надпреварата, като имаше сериозни шансове да продължи още по-напред, но младият тим не съумя да го направи. "Жълто-сините" посрещат "Гигант" (Съединение) идната събота в шампионатен мач от Трета лига.
Image