Милан с първа победа в ШЛ, Монако разгроми Цървена звезда

Милан с първа победа в ШЛ, Монако разгроми Цървена звезда

Отборът на Милан се наложи над Брюж с 3:1 на ''Сан Сиро'' в мач от третия кръг на основната фаза на Шампионската лига. Така футболистите на Пауло Фонсека записаха първата си победа в турнира през тази кампания. И двата тима имат по 3 точки в актива си след първите три кръга.

''Росонерите'' поведоха в резултата в 34-ата минута. Кристиан Пулишич центрира от ъглов удар, но никой не игра с топката и така се стигна до гол за домакините. Белгийците останаха с човек по-малко, тъй кат в 36-ата минута Нвадике влезе остро в левия глезен на Тижани Райндерс. След преглед с ВАР Феликс Цвайер показа директен червен картон на нигериеца. Брюж изравни резултата в 51-ата минута. Хуго Ветлесен получи топката в наказателното поле и я насочи към Сабе, който възстанови равенството. Десет минути по-късно ''росонерите'' направиха резултата 2:1. Окафор предприе опасен пробив отляво и намери Райндерс, който с точен удар по земя се разписа. В 71-ата минута Самуел Чуквуезе впечатли с пробив, а след това намери Рейндерс, който отново се вкара гол - 3:1.

Отборите на Монако и Цървена звезда премериха сили на ''Стад Луи II'', където монегаските разгромиха своя съперник с 5:1. Френският тим вече има 7 точки, докато сърбите остават без нито една спечелена точка.

Монегаските откриха резултата в 21-ата минута. Синго изведе Минамино, който отбеляза с удар в близкия ъгъл. В 27-ата минута гостите изравниха. Керер препъна Ндиайе в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият, който изпълни много хладнокръвно наказателния удар. В добавеното време на първата част Брийл Емболо върна преднината на тимът от Княжеството. Той получи пас на границата на наказателното поле от Бен Сигир, опита да се намери Минамино, но след рикошет топката се върна при него и швейцарецът отбеляза с удар в ъгъла за 2:1. Вилфрид Синго реши почти всичко в 54-ата минута, след като получи от Келер и с мощен удар от около 35 метра реализира феноменално попадение. В 70-ата минута Аклиуш намери Емболо, който намери Минамино. Японецът нямаше проблем да отбележи за 4:1. Аклиуш оформи крайното 5:1 в полза на Монако в добавеното време на срещата.

Image