Николай Киров: Имам уверението на ръководителите, че работят да обезпечат цялата футболна година

Николай Киров: Имам уверението на ръководителите, че работят да обезпечат цялата футболна година

Новият старши треньор на Спартак Варна – Николай Киров, даде ексклузивно интервю за Дарик и dsport преди първата си тренировка начело на „соколите“. Киров говори за финансовото състояние на варненския тим, защо е приел поканата от клуба и докога е контрактът му. Бившият наставник на Ботев Пловдив и Берое разясни и на какво ще наблегне в първите си дни и седмици начело на Спартак.

„Първо, благодаря за поканата на ръководителите. Бяха важни разговорите с тях. Водещото за мен беше моментното спортно-техническо състояние. Имам предвид добрите футболисти и добрият отбор, добрите условия. А най-вече доста големият брой привърженици. Това са едни от елементите, които водят до добрата треньорска работа. Тези три неща бяха основни и водещи“, започна Киров.

„При мен нещата се случват така, че всички отбори ги поемам в движение. Никога в началото или средата на шампионата. За зла участ, имам опит в такива ситуации. С взаимодействието на клуба, трудностите ще се отстранят. Надявам се да успеем да направим добра и спокойна обстановка за състезателите, за да показват качествата си. Нека атмосферата е трудна за нас ръководителите“.

„Имам уверението на ръководителите, че до Нова година нещата са подсигурени. Работят, за да обезпечат цялата футболна година. Нямам притеснения от това естество. Моята работа е да убедя състезателите да нямат притеснения“, разясни Киров за финансовото състояние на „соколите“.

Треньорът каза и с кои играчи от сегашния тим на Спартак Вн е имал възможността да работи: „С Бауренски имах възможността да работя, с Георги Георгиев, който сега е от щаба, беше трети вратар. Познаваме се с почти всички момчета и като противници“.

„Важното на една система е да е печеливша. Докато носи успехи, трудно се променя. На този етап, това, което гледах – тя е такава. В момента мислим върху други неща, не върху кардинални промени на самия терен“, продължи той.

Киров говори и за очакваните бразилец и ганаец на „Коритото“: „Запознат съм със състезателите, имах възможността да ги видя в системата, с която работи клубът. И двамата състезатели имат качества, които трябва да се видят тук на терен. Мисля, че могат да помогнат на състава“.

„И при тях (б.р. – следващият съперник Локомотив Пловдив) имаше промени в треньорския състав. Доста променени ми се видяха във Варна. Трябва да ги запознаем с добрите качества и проблемите на Локомотив, за да използваме нашите силни“, анализира Киров следващия съперник на Спартак Вн.

„До края на футболната година – до края на първенството. Нека свършим работа, има време да разговаряме. Сигурността на треньорската професия в България отдавна е изгубена. Самите треньори се съгласихме да работим с по-кратки договори, треньорите мислим само как да работим със състезателите“, завърши Киров пред Дарик и dsport.

Image