Реал с лесен успех над Виляреал, шедьовър на Винисиус

Реал с лесен успех над Виляреал, шедьовър на Винисиус

Два впечатляващи удара от далечно разстояние донесоха следващите три точки в актива на Реал Мадрид в Ла Лига. С попадения на Федерико Валверде (14’) и Винисиус Жуниор (73’) възпитаниците на Карло Анчелоти надвиха Виляреал с 2:0 на “Бернабеу” в двубой от 9-ия кръг. С този резултат шампионът се изравни по точки с лидера Барселона, който в неделя ще изиграе своя мач от този кръг - гостуване на Алавес.

Лошата новина е свързана с Даниел Карвахал от Реал, който в последните секунди на срещата изкрещя от болка заради вероятна тежка контузия и се наложи да напусне терена на носилка.

Първите няколко нападения бяха за „белите“, но след това Виляреал поизравни играта. След почти четвърт час игра, реал Мадрид вече водеше в резултата. Изстрел на Феде Валверде се отклони в тялото на Алекс Баена и спря в мрежата на „жълтите“ за 1:0.

Гостът можеше бързо да се върне в мача. Само 120 секунди след попадението Тиерно Бари насочи топката с глава към вратата, но напречната греда над Андрий Лунин го спря.

В следващите минути до почивката мадридският колос диктуваше темпото. Удари към вратата отправиха звездите в тима на Карло Анчелоти – Килиан Мбапе и Джуд Белингам. Особено опасен бе удара на англичанина, минал до дясната греда на вратата.

В началото на второто полувреме Орелиен Чуамени фаулира много активния Тиерно Бари в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка, но веднага промени решението си, тъй като се оказа, че нападателят на гостите е бил в засада

В 58-ата минута Винисиус Жуниор настояваше за втори жълт и съответно червен картон за Кико Фемения, който го фаулира край тъчлинията. Второ официално предупреждения за испанеца нямаше.

Все пак Винисиус показа характер и в 73-тата минута показа къс магия. Бразилецът вкара страхотен гол във вратата на Виляреал с далечен удар. С попадението за 2:0 Вини Жуниор на практика сложи точка на спора и до изтичането на 90-те минути темпото на „Сантяго Бернабеу“ се снижи доста.

В самия край на мача Дани Карвахал бе изнесен от терена на носилка. В опита си да изчисти напред една топка край тъчлинията, Карвахал закачи Йереми Пино, от което пострада и крилото на Виляреал. Болките обаче бяха на сметката на Карвахал, хванал се веднага за коляното.

Image