Гол в 94 мин донесе успех на Уулвс, Тотнъм си върна третото място

09 Дек 2018 21:06

Уулвърхамптън постигна втора поредна победа с 2:1. “Вълците” спечелиха при гостуването си на Нюкасъл с попадение в 94-ата минута на Дохърти. Отборът на Рафаел Бенитес игра с човек по-малко от 57-ата минута, когато Йедлин получи червен картон. Двата отбора си размениха по един гол през първото полувреме. Жота откри за гостите, а Перис изравни малко по-късно.

В първите минути и двата отбора не създадоха нищо запомнящо се пред вратата на съперника, но гостите успяха да поведат в 17-ата минута. След центриране на Хелдер Коща защитата на “свраките” остави непокрит Диого Жота, той овладя топката и я заби в мрежата. Тимът на Бенитес успя да отговори бързо. Рондон удари греда от фаул, след това топката отново се озова в неговите крака. Нападателят центрира отлично и Перес с глава успя да изравни.

Нюкасъл имаше предимство до края на първото полувреме и в началото на второто, но не се възползва от него. Уулвърхамптън стоеше прибран и не изглеждаше уверен. Нещата се промениха в 57-ата минута, когато Йедлин събори измъкващия се от защитата Жота и получи червен картон. Домакините се държаха добре с 10 човека, но вече съперникът им имаше инициативата.

Когато изглеждаше, че Нюкасъл ще удържи равенството, се стигна до победния гол за Уулвс. Удар на Жота бе отразен от вратаря на “свраките”, но топката отиде на пътя на Дохърти и той с глава я прати в опразнената врата.

Тотнъм бързо си върна третото място в Премиър лийг, след като победи с 2:0 Лестър в сблъсъка помежду им от 16-ия кръг. “Шпорите” бяха изместени само за няколко часа от градския си съперник Челси, който по-рано днес нанесе първата загуба на шампиона Манчестър Сити (2:0). Възпитаниците на Маурисио Почетино обаче не сгрешиха в гостуването си на “Кинг Пауър Стейдиъм” и с голове на Хеунг-Мин Сон в 45-ата и Деле Али в 58-ата минута взеха трите точки и отново изпревариха “сините”.

Main Menu