Драма, обрат и Ривър Плейт шампион в Копа Либертадорес

10 Дек 2018 00:15

Дългоочакваният реванш между Ривър Плейт и Бока Хуниорс във финала за Копа Либертадорес все пак се игра днес. Ривър успя да спечели след обрат и продължения с 3:1 в Мадрид.

Както е известно двубоят беше преместен в Мадрид, след като на 23 ноември фенове на Ривър атакуваха автобуса на Бока и играчи на Бока бяха ранени. Двубоят беше отложен, а решението беше да се играе на Сантиаго Бернабеу в Мадрид. Първата среща на стадиона на Бока завърши 2:2.

В 44-та минута Дарио Бенедо откри резултата за Бока. 

В 68-та минута Лукас Прато успя да изравни. 

И за разлика от турнирите на УЕФА  в турнирите на Комембол след равенство и в двата двубои не се броят головете на чужд терен и се стигна до продължения. 

Преломен момент беше в 92-та минута от продълженията, когато Уилмар Бариос от Бока беше изгонен за втори жълт картон.

В 109-та минута Ривър направи пълен обрат с гол на Хуан Кинтеро. 

Всичко приключи във втората минута от добавеното време на продълженията, когато вратарят на Бока отиде да помага на полевите играчи при корнер, но топката беше отнета от играчите на Ривър и на опразнената врата Гонзало Мартинез оформи крайното 3:1 и донесе титлата на Ривър.

Двубоят беше исторически, защото за първи път трофеят в най-важният южноамерикански клубен турнир се решава между двата най-големи футболни врагове в Аржентина Бока Хуниорс и Ривър Плейт.

Main Menu