Бейл съсипа японци, Реал на финал на Световното клубно

19 Дек 2018 23:58

Европейският крал Реал Мадрид се класира за финала на Световното клубно първенство след победа с 3:1 над Кашима Антлърс в 1/2-финална битка, играна в Абу Даби. Гарет Бейл реализира три попадения (44, 53 и 55), а Дой отсрами азиатския представител в 78-ата минута. На финала в събота "лос меренгес" ще срещнат сензацията Ал Аин. Вчера домакините успяха да се справят с Ривър Плейт след изпълнение на дузпи.

Сантиаго Солари върна в състава възстановения Гарет Бейл, който оформи нападателното трио с Карим Бензема и Лукас Васкес. Иско и Марко Асенсио останаха на пейката. Маркос Йоренте отново иззе функциите на Каземиро. Азиатският крал заложи на 4-4-2 с Дой и Сержиньо в атака.

Във втората минута Сержиньо отправи страхотен диагонален удар и Тибо Куртоа отклони с върха на пръстите, изваждайки топката в корнер. Последва центриране в малкото наказателно поле, Серхио Рамос "увисна", белгийският страж "замръзна" на голлинията и незнайно как никой от японския тим не съумя да чукне в мрежата. В осмата Марсело изведе Бейл по левия фланг, но уелсецът беше спрян с шпагат в наказателното поле.

В 11-ата Бензема отрави нелош шут от трудна позиция и провери бдителността на вратаря Сун-Тае. След началните минути на по-добра игра на японците испанският колос изнесе играта в предни позиции и пресираше високо. В 26-ата Дой изскочи зад гърба на защитата, но Куртоа се придвижи напред, плонжира и се справи с опасността. Стотина секунди по-късно защитата на азиатците сбърка, Бейл показа техника между двама в наказателното поле, ала не уцели добре топката при опита за шут.

В 30-ата Лука Модрич атрактивно чукна към Тони Кроос пред дъгата, германецът фалцира топката, ала не затрудни вратаря. В 32-ата Рамос отправи удар с глава, насочвайки покрай далечната греда. В 38-ата Лео Силва пропусна добра възможност от пряк свободен удар, шутирайки над гредата. В 44-ата Бейл и Марсело направиха чудесно двойно подаване. Бразилецът чукна брилянтно към непокрития уелсец, който стреля ниско по диагонала и отбеляза с помощта на гредата - 0:1.

В 49-ата Ямамото изчисти от голлинията, след като ударът на Бензема се оказа неспасяем за вратаря. В 53-ата Ямамото върна много лошо назад и на практика асистира на Гарет Бейл, който догони топката и я насочи в опразнената врата. В 55-ата Марсело подаде към уелсеца в наказателното поле и номер 11 заби трето попадение с хубав удар в далечния горен ъгъл - 0:3. В 60-ата Солари извади героя от днешния ден и пусна Марко Асенсио.

В 66-ата Кроос изведе брилянтно Васкес, който напредна фронтално срещу вратата, но не намери начин за добър удар. В 74-ата Асенсио получи контузия и беше заменен принудително. В 78-ата Дой прати топката в мрежата на Куртоа с удар под плонжа на вратаря. Страничният рефер обаче вдигна флага за засада. След консултация с ВАР попадението беше зачетено, а ситуацията беше наистина тънка. В 85-ата Иско изведе Бензема, който не се забави и шутира по диагонала - много близо до гредата, но в аут.

Победата класира Реал за финалния спор в събота, където мадридчани ще преследват рекордна и трета поредна купа от Световното клубно. Финалът е в събота от 18:30 часа./sportal.bg

Main Menu