Багата: Съсредоточил съм се върху кондиционната си подготовка

04 Фев 2023 10:37

Благой Иванов – Багата говори пред медиите след кантара преди UFC Vegas 68, което ще се проведе в неделя сутринта българско време. Най-добрият ни ММА боец излиза срещу Марчин Тибура в главната карта на събитието. Битката е много важна за Багата, защото победата ще го вкара в топ 10, а загубата ще го изхвърли от топ 15 на тежка категория.

Благой не е бил в октагона, откакто победи Маркос де Лима през май 2022 година. Иванов вярва, че битката с Тибура е добра за него и сподели, че ще го изненада със скорост. Това няма да е толкова лесно, защото българинът тежи повече от съперника. Багата спря кантара на 116,34 кг., а Тибура е 114,98 кг.

„Мисля, че битката с Дерик Люис беше наистина равностойна. Статистически спечелих, но съдиите решиха, че не е добре. С Аугусто беше същото. Мисля, че той се държа за клетката два пъти, но това е в миналото“, разкри Багата.

„Просто очаквам с нетърпение следващия си опонент. Той е по-добър в ранглистата от мен и това ми дава повече мотивация. По време на лагера се напрягах повече. Това беше добра мотивация за мен“.

„Ако го победя, мисля, че ще бъда вляза в топ 10. Ще бъда на добра позиция. Марчин е корав боец. Той е добър навсякъде, но мисля, че аз съм по-добрият боец. Мисля, че битката е добра стилистично за мен“.

„Моят удар е по-добър от неговия. Скоростта ми ще го изненада и съм се съсредоточил повече върху кондиционната си подготовка. В ММА трябва да си фокусиран навсякъде.“, каза Иванов в интервю за UFC.

Main Menu