Разкриха нова тайна за лечението на Шумахер

17 Мар 2023 10:48

В края на тази година ще се навършат десет години от инцидента, при който Михаел Шумахер получи тежък удар на главата при каране на ски. Оттогава много малко се знае за неговото състояние и откъслечна информация идва от близки до семейството, които подхвърлят някоя реплика пред медиите.

За самото лечение, на което е подлаган седемкратният световен шампион във Формула 1, се знае много малко. Преди няколко години стана ясно, че легендарният пилот посещава д-р Филип Менаш във френска клиника, където му прилагат експериментална терапия със стволови клетки. Италианският невролог Никола Ачари твърди, че освен всички поражения на мозъка, които Шуми е получил и остеопороза. Причината за това е продължителния период, в който той е прикован на легло.

Лечението на 54-годишния Михаел Шумахер не е никак евтино. Счита се, че то е стопило значително натрупаното от него състояние по време на състезателната му кариера. Запознати изчисляват, че минималната седмична сума, което семейството отделя за неговата терапия възлиза на 210 000 евро. Това означава, че в рамките на една година отиват почти 11 милиона.

За да може семейството да смогне на тези разходи, съпругата на Шумахер е принудена да продава част от движимата и недвижимата собственост. Семейната вила в Норвегия е била продадена за 3,5 млн. евро. Личният самолет на Пилето пък е бил изтъргуван за 38 милиона.

Наскоро Корина – съпругата на бившия състезател на Бенетон, Ферари и Мерцедес, е обявила за продажба и луксозната резиденция на бреговете на езерото Женева. То е оценено на 5,8 милиона евро, което е с 2,3 милиона повече от цената, която Михаел Шумахер е платил за имота през 2002 г.

Main Menu