Хамилтън: Никога не съм виждал по-бърз болид от Ред Бул

20 Мар 2023 14:16
Хамилтън: Никога не съм виждал по-бърз болид от Ред Бул Снимка: БГНЕС

Люис Хамилтън, който е рекордьор със 103 спечелени Гран при във Формула 1 и е седемкратен световен шампион, каза, че никога не е виждал по-бърза кола в надпреварата от болида на Ред Бул на Макс Ферстапен.
Пилотът на Мерцедес беше изпреварен от двукратния световен шампион Ферстапен, който тръгна от 15 позиция на решетката, за да завърши втори в състезанието след съотборника си Серхио Перес.
Ред Бул за втори път през сезона печели първите две позиции от две състезания и единствената точка, която пропуснаха дотук е за бонус за най-бърза обиколка в Бахрейн.

„Определено никога не съм виждал толкова бърза кола“, каза Хамилтън пред репортерите, след като завърши на пето място в Джеда. „Когато ние бяхме бързи, не бяхме толкова бързи“, смята той.

„Това е най-бързата кола в сравнение с всички останали. Не знам как и защо, но той премина покрай мен със сериозна скорост“, добави британецът. „Дори не се опитах да го блокирам, защото имаше сериозна разлика в скоростта“, каза още Хамилтън, след като болидите на Ред Бул имаха по една и половина секунди предимство на всяка обиколка.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел, който завърши трети след наказанието на Фернандо Алонсо с Астън Мартин, заяви още в Бахрейн, че според него Ред Бул може да спечели всяко състезание.

„Разликата между Ред Бул и останалите е най-голямата, която сме виждали след Мерцедес през 2014 година. Това е сериозна разлика и мисля, че всеки трябва да работи повече, за да я стопи. Знаем, че не направихме точните решения през зимата и мисля, че можем да сме по-бързи. Не всичко е загубено“, каза още той.

Мерцедес спечели осем поредни титли при конструкторите от 2014 година, но Ред Бул ги победиха през миналия сезон.

Хамилтън, който дебютира във Формула 1 през 2007 година с Макларън, спечели шест от титлите си с Мерцедес.

Main Menu