Джошуа: Доволен съм, че хората виждат каква гадост е да се преговаря с Фюри

23 Мар 2023 16:44
Джошуа: Доволен съм, че хората виждат каква гадост е да се преговаря с Фюри Снимка: БГНЕС

Антъни Джошуа се радва, че феновете на бокса най-накрая могат да видят всички "луди неща", които вървят с преговорите с Тайсън Фюри. Боят на Фюри срещу Олександър Усик за обединяване на всички титли в тежка катгория на 29 април на Уембли се провали, заради прекалените изисквания на Циганския Цар. Екипът на Усик настоява, че е нелепо техният човек да приеме изискването на британеца на разделянето 70:30 на парите - за четири колана двубой на чужд терен - и същото разделяне при реванш.

33-годишният Ей Джей и Фюри бяха на дни от осигуряването на най-голямата битка в историята на британския бокс в края на пролетта на 2021 г., но тя беше провалена, когато Дионтей Уайлдър спечели съдебния си иск за трета битка с Фюри.

И миналия декември - след като Фюри довърши Уайлдър и победи Дилиън Уайт и Дерек Чисора - той предложи на Ей Джей да се сблъскат в кратък срок, след като Ей Джей загуби втория си двубой и трите си колана от Усик. Но и там преговорите се провалиха и Фюри се изправи срещу Чисора.

Преди завръщането си на 1 април срещу Джърмейн Франклин, Джошуа се надява, че феновете най-накрая разбират какъв кошмар е да се справиш с неговия враг.

„Ще бъда откровен“, каза той от базата си на Уимбълдън преди двубоя. „Колкото и да ми харесва да се забавлявам с тази ситуация с клюките и яростта, бях там два пъти и хората не помнят това. Трябваше да се бия с него, преди да се бия първия път с Усик, и той се оттегли поради съдебното си дело, арбитража, с Уайлдър. Всичко това беше направено онлайн.

„Вижте всичките глупости, през които преминават сега с тези неща с Усик. Това е просто лудост. Не разгласявам нещата, така че всъщност е добре, че хората започват да виждат какво се случва в преговорите с Фюри. Хубаво е, че хората действително могат да видят гадостите, които хората трябва да изтърпят, за да се бият с него. Аз и Усик направихме две успешни битки. А това просто е лудост“.

Джошуа се съмнява, че той и Фюри някога ще уредят резултата на ринга. Сега Усик трябва да се изправи срещу задължителния претендент на WBA в лицето на Даниел Дюбоа, докато Фюри вероятно ще остане извън игра до лятото.

„Ще бъде ли направена някога битката между мен и него? Не знам. Не мога да кажа, че просто ще седя и чакам този гадняр. Има и други страхотни битки, които мога да водя. Без Фюри в моя рекорд няма да се събудя утре и да съжалявам за цялата си боксова кариера“.

Main Menu