Англия с важен успех над Италия като гост (ВИДЕО)

24 Мар 2023 00:03

Англия победи Италия с 2:1 в първия си мач в Група "C" от квалификациите за Европейското първенство през 2024-а година. Деклан Райс даде преднина на "трите лъва" в 13-ата минута. Хари Кейн удвои от дузпа в самия край на първото полувреме.

Второто полувреме започна отлично за "адзурите", след като Матео Ретеги върна едно попадение в 56-ата минута. В 78-ата Люк Шоу си изкара втори жълт картон в рамките само на минута и така остави Англия с човек по-малко. Все пак "трите лъва" удържаха преднината си и тръгнаха с победа в Група "C".

Италианците започнаха двубоя с натиск, като още в третата минута Джовани Ди Лоренцо направи несполучливо воле след центриране от пряк свободен удар. Малко след това Ретеги игра с глава при корнер, но и неговият опит беше разочароващ. В осмата минута Сака отправи първия точен шут, но Джанлуиджи Донарума го улови с лекота.

В 12-ата минута Джуд Белингам нанесе опасен удар от дистанция, но Донарума съумя да го избие в корнер. При последвалото му изпълнение изстрел на Кейн беше блокиран, като отскочилата топка отиде при Райс, който беше безгрешен за 1:0 в полза на "Трите лъва". След попадението темпото на игра постепенно спадна, като следващото голово положение дойде чак в 32-рата минута, когато шут на Филипс мина покрай вратата. В 39-ата минута удар на Ретеги беше блокиран, а последвалият изстрел на Леонардо Спинацола се оказа неточен.

В 41-вата минута Ди Лоренцо игра с ръка при центриране от корнер и след преглед с ВАР главният съдия посочи бялата точка. Кейн се зае с изпълнението на дузпата, като успешно я реализира за 54-тото си попадение с екипа на Англия, с което еднолично стана голмайстор номер 1 на страната за всички времена, подобрявайки постижението на легендарния Уейн Рууни.

В добавеното време на първата част именно нападателят на Тотнъм подаде топката на Грийлиш пред опразнената врата, но крилото пропусна златната възможност да се разпише, стреляйки покрай вратата.

Втората част започна по-силно за хората на Гарет Саутгейт, които опитваха да си решат мача с трети гол.

Вместо това, в 56-ата минута топката стигна до Марко Верати. Той намери Лоренцо Пелегрини на границата на наказателното поле. Футболистът на Рома веднага подаде топката в пеналта, където съвсем сам бе оставен Матео Ретеги и той от чиста позиция вкара гол в дебюта си за Италия.

След това попадение в играта на "Скуадра Адзура" настъпи коренна промяна, като хората на Роберто Манчини заиграха много по-добре, докато Англия не успяваше да се справи с натиска на своя противник.

Така се стигна до 80-ата минута, когато Люк Шоу фаулира Ретеги, спирайки опасна атака на Италия. Съдията Сърджан Йованович се забави докато вземе решението, което бе жълт картон. Това обаче бе втори жълт картон за футболиста на Манчестър Юнайтед в рамките на 2 минути и така Англия остана с човек по-малко на терена!

"Адзурите" обкръжиха наказателното поле на Англия в последните минути в търсене на втори гол във вратата на Джордан Пикфорд.

В крайна сметка, хората на Гарет Саутгейт удържаха преднината си и така си тръгват от Неапол с много ценни 3 точки.

Main Menu