Аврамчев: Предложената заплата на Антъни Иванов е над средната за страната

26 Мар 2023 17:30

Президентът на БФ по плувни спортове Георги Аврамчев обясни в предаването "Арена спорт" по БНТ1, че няма конфликт между федерацията и Антъни Иванов, който тази седмица обяви, че няма да подпише договора си с централата.

"Ние му предоставихме договор, който е одобрен от УС, съгласуван е с Министерството на спорта, еднакъв за всички наши състезатели, той отказа да го подпише. Поискаха среща във федерацията, но не се явиха на срещата. Адвокатът на Антъни Иванов Георги Градев си позволи нападки срещу мен и федерацията, ние ще си потърсим правата в съда", заяви Георги Аврамчев.

"Не знам и до сега защо Антъни не подписва договор и какво иска. Неговите изказвания са разнопосочни. Парите ли са му малко, някакви клаузи в договора ли не му харесват. Призовавам го и го моля, нека да да излезе и да каже, от него зависи, за да сме наясно", коментира Аврамчев.

"Във вторник от 11 часа свикваме пресконференция и ще обясним нещата такива каквито са. Да стане ясно на българската общественост как стоят нещата", обяви Георги Аврамчев.

"За мен няма конфликт, защото декември месец на световното в Мелбърн, беше много въодушевен, как ще тренираме, и след това когато му изпратихме договора, единствено той отказа за го подпише", обясни още Аврамчев.

"Ще коментирам точните параметри на заплатата на пресконференцията, но заплатата която е предложена на Антъни е определена в програмата за високо спортно майсторство за 2023 г. от Министерството на спорта, и това е таванът, който може да се даде съответствия с постиженията, които е постигнал през 2021 и 2022 г. Има таван на възнагражденията, значително над средната работна заплата. Всички тези данни ще бъдат предоставени на пресконференцията", заяви Аврамчев.

"Не виждам да има конфликт. Нито аз, нито федерацията имаме конфликт, искаме да се запазят добрите отношения. Положителна развръзка може да има, зависи Антъни какво иска. Знаете, че има висящо производство в Лозана, което за мен е ключово, дано всичко да се развие благоприятно, защото ако се потвърди предложеното наказание, на Антъни ще му бъдат спрени състезателните права", заяви още президентът на БФ по плувни спортове.

Main Menu