Венци Стефанов разкри какво е казал на Бербатов на четири очи

30 Мар 2023 19:06

Президентът на Славия - Венци Стефанов, реагира остро на призава на Димитър Бербатов, който поиска оставките на ръководството на Футболната ни централа. Стефанов сподели пред Gong.bg, че е имал среща с Бербатов и му е казал какво мисли за него и екипът му.

"Бербатов да не иска нищо, а да погледне себе си. Когато трябваше да помогне на България, той не го направи. Тогава остави националния отбор и се скри в Англия, че е по-лесно. Сега се сетил да помага. И как точно ще го направи?

Да, имах среща с Бербатов. Казах му, че нямат един работен ден след като са приключили с футбола, а искат да стават ръководители.

Казах му да започнат от по-долно стъпало - треньори, спортни директори и чак след това, ако покажат качества, да мислят за нещо повече. Искал да става президент? Президенти много...Какъв план ми е споделил? Каза, че щял да намери спонсори - хора, които дават пари. Тези приказки съм ги слушал. Това слънце грее, но не топли. Никакъв план нямат! Нищо не ми каза.

Вижте какво направиха в Унгария. Държавата инвестира във футбола и всичко е наред. Погледне ли държавата към спорта само с едното око и нещата ще се случат. Според мен пропуск на ръководството на Футболната ни централа е, че не обръща достатъчно внимание на младите български футболисти. Трябва да има финансови стимули за всички клубове, които налагат таланти", заяви Стефанов пред Gong.bg.

Main Menu