Берое и Спартак поделиха точките в Стара Загора (ВИДЕО)

25 Май 2023 23:02

Берое и Спартак Варна завършиха наравно 1:1 в мач от плейаутите на efbet Лига. Двата отбора си размениха по един гол преди почивката, а през втората част чисти голови положения липсваха.

Евандро беше точен за „соколите“ в 20-ата минута, докато Серкан Юсеин изравни в 41-вата.

Ремито по-скоро е положително за старозагорци, които са 12-и с 31 точки. В същото време Спартак Варна се нуждаеше от победа, за да се отлепи от дъното. След като варненци не успяха да я постигнат, остават на последното място с 22 точки, на 1 зад Хебър и на 3 зад Септември.

Домакините можеха да открият резултата още в 6-ата минута. Мечев центрира от фал към Василев, който подаде на Челич. Последният стреля с глава, Фигейредо чукна топката, като тези действия на вратаря бяха достатъчни тя да не попадне в мрежата му, а да се отклони в напречната греда.

Спартак отговори подобаващо в 19-ата минута. Митев пресече подаване към Юсеин и намери Микелс на дясното крило. Последва извеждащ пас за набралия скорост Евандро, който останал очи в очи с Караджов реализира с техничен шут покрай вратаря.

Само 180 секунди по-късно гостите можеха да вкарат за втори път, когато Йорданов чукна с пета за Баланюк, но Караджов демонстрира отличен рефлекс и изби удара на нападателя от десетина метра фронтално срещу беройската врата.

В 27-ата минута Йорданов осъществи опасен пробив, който завърши с удар от близка дистанция, но за късмет на "заралии" Енрике се хвърли на шпагат и по някакъв начин успя да блокира изстрела, който вещаеше почти сигурен гол. След половин час игра остър пробив на Ромееш завърши с шут покрай вратата.

И когато Спартак имаше осезаемо надмощие, Берое намери сили да изравни. Това стори Юсеин в 41-ата минута. Полузащитникът отправи не много силен, но точен фалцов удар с десния крак от двайсетина метра и леко под ъгъл, който се оплете в мрежата на гостите.

Първата възможност след почивката бе за гостите. В 55-ата минута Лерой Микелс с красив параболичен удар изненада Караджов и за късмет на вратаря на Берое топката облиза напречната греда и излезе в аут.

"Соколите" продължиха да са по-активни и в 65-ата минута хубав рейд през центъра на Иван Йорданов завърши с подаване наляво към Лерой Микелс. Най-опасният играч на гостите финтира играч на домакините и шутира мощно по диагонала, но неточно. В 71-ата минута целият отбор на Спартак заедно с хората на скамейката скочиха за неотсъдено нарушение срещу резервата Даниел Начев точно пред наказателното поле. Пет минути след това пред Берое се откри шанс след хубаво центриране на Ромарио. Калоян Кръстев стреля с глава, но Фигейредо изби, а добавката на Клайдер Машедо излезе в аут.

Дълбоко в добавеното време гостите получиха право да изпълнят фал, а в атака се включи и вратаря Фигейредо. Центрирането на Иван Йорданов доведе до меле в наказателното поле, при което топката все пак стигна до Жоао Марио, но той стреля над вратата.

Main Menu