Манчестър Юнайтед разгроми Челси и се класира за ШЛ (ВИДЕО)

26 Май 2023 00:56

Манчестър Юнайтед постигна гръмка победа над Челси в отложен мач от 36-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи” разбиха своя противник с 4:1 на „Олд Трафорд” и така официализираха класирането си за групите на Шампионска лига през новия сезон. Освен Юнайтед, в най-комерсиалния турнир в Европа ще играят още шампиона Манчестър Сити, Арсенал и Нюкасъл Юнайтед.

Срещата започна с много активни действия и на двата тима. Първата отлична възможност за попадение дойде на сметката на “сините” още в четвъртата минута, когато младият Люис Хол подаде отличен успореден пас към Михайло Мудрик, но бившият играч на Шахтьор не успя да стреля.

Домакините отговориха веднага и още в ответната атака стигнаха до фал. Центрирането от него направи Кристиан Ериксен към Каземиро, който отбеляза попадение почти двойник на това срещу Нюкасъл от финала за Купата на лигата, за 1:0.

Играчите на Ерик тен Хаг създадоха нова добра възможност за попадение веднага след изпълнението на център, когато Джейдън Санчо пое в центъра на терена, след което проби и подаде към Бруно Фернандеш, който бе очи в очи с Кепа Арисабалага, но португалецът не успя да овладее. Футболистите на Челси също опитваха да се върнат в двубоя, но отново добра тяхна атака на отсрещната страна на игралното поле завърши с неточно подаване в пеналта на Давид Де Хеа.

В 19-ата минута футболистите на Манчестър Юнайтед можеха да стигнат до второ попадение и в 19-ата минута, когато Кристиан Ериксен намери отлично Антъни в предни позиции, играчите в червени фланелки се оказаха с числено преимущество, бразилецът напредна и намери Марсиал в добра позиция, но Сесар Аспиликуета се намеси и му изби топката.

В 25-ата минута отново Антони проби опасно по десния фланг, но се строполи на терена след сблъсък с Тревор Чалоба. Първоначално не изглеждаше ситуацията да е толкова опасна за играча, но впоследствие се оказа, че той е получил по-сериозна травма и бе изнесен на носилка, а на терена вместо него се появи Маркъс Рашфорд. Малко след изминаването на половин час игра Кай Хаверц пък отправи опасен удар с глава след подаване на Люис Хол, но кълбото мина покрай дясната греда на Де Хеа.

В края на първата част играчите на Франк Лампард наложиха сериозно преимущество и се настаниха по отличен начин в полето на “червените дяволи”. Те на няколко пъти успяваха да вкарат топката в пеналта много опасно, като най-чистото положение се отвори пред Конър Галахър, който обаче стреля покрай вратата. Така всъщност за пореден път гостите показаха своята слабост да пропиляват с лека ръка чисти положения.

И точно тогава домакините нанесоха втория си удар в двубоя в добавеното време на първото полувреме, когато отново Каземиро показа фантастична визия и намери Джейдън Санчо напълно сам в наказателното поле, крилото пък от своя страна демонстрира похвален алтруизъм и на свой ред пусна към Марсиал, който облизо покачи преднината на Манчестър Юнайтед на 2:0.

Натискът на Манчестър Юнайтед продължи и през втората част. В 47-ата минута Бруно Фернандеш шутира от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

Бруно Фернандеш центрира в наказателното поле, намирайки Кристиан ериксен на чиста позиция пред Кепа Арисабалага. Датчанинът изпревари топката и се опита да отправи удар с пета, но испанският страж на Челси извади топката от голлинията в 52-рата минута.

Бруно Фернандеш се справи с Уесли Фофана и тръгна да навлиза в наказателното поле отляво, когато бе спънат в гръб от бранителя на Челси. Така Манчестър Юнайтед получи правото да изпълни дузпа в 72-рата минута. Капитанът на „червените дяволи“ се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и реализира за 3:0.

Уесли Фофана се опита да комбинира с Трево Чалоба в собственото си наказателно поле, а Бруно Фернандеш отне топката, след което подаде за Маркъс Рашфорд, който прокара топката между краката на Фофана, след което опъна мрежата на Челси за четвърти път в 78-ата минута.

Алехандро Гарначо навлезе в наказателното поле на Челси чрез дрибъл в 85-ата минута и шутира, топката рикошира в гърба на Трево Чалоба и рикошира в напречната греда.

Челси все пак стигна до почетното попадение в 89-ата минута, когато Хаким Зиеш подаде за Жоао Феликс, който хвана топката от центъра, след което размина защитата на Манчестър Юнайтед, за да прати топката в долния десен ъгъл.

Във втората минута от добавеното време Маркъс Рашфорд получи топката на границата на наказателното поле и шутира от там, но Кепа Арисабала отрази.

Main Menu