Печат на тази страница

Верстапен: Жалко е, че нещата между нас и Хонда се развиха по такъв начин

26 Май 2023 09:30
Верстапен: Жалко е, че нещата между нас и Хонда се развиха по такъв начин Снимка: БГНЕС

Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен коментира новината за партньорството между Астън Мартин и Хонда. Пилотът на Ред Бул заяви, че е „жалко“ да види по какъв начин ще приключи работата на неговия тим с Хонда.

„Жалко е, че нещата между нас и Хонда се развиха по такъв начин. Преди няколко години те казаха, че ще спрат. Тогава Ред Бул създаде собствено подразделение за двигатели и отново помоли да работи с тях. Но в един момент те казаха „не.“ Затова ние решихме да продължим напред“, сподели Верстапен.

„За съжаление, вече не можем да работим заедно когато вече сме в процес на самостоятелно изграждане на цял двигател. Бих казал, че положението е малко срамно“, добави пилотът на Ред Бул.

„Жалко е да видя как Хонда отива при Астън Мартин. Все пак ние винаги сме имали и имаме наистина добри отношения с тях. Честно казано ми харесва да работя с техните двигатели“, каза Верстапен.

„Но от наша страна също сме много развълнувани за 2026 г. и по-нататък. Нека да видим какво ще се случи заедно с Форд“, продължи Верстапен. „Нещата са такива, каквито са. Преди няколко години мислехме, че те ще напуснат, а сега остават и ще бъдат с Астън Мартин. Това е добре за тях, тъй като Хонда имат страхотен двигател. Всички знаем това. Така че нещата са такива, каквито са.“

Свързани статии (по етикет)

Main Menu