Тайсън Фюри разкри финансовите параметри на бой с Усик

30 Май 2023 11:00
Тайсън Фюри разкри финансовите параметри на бой с Усик Снимка: БГНЕС

Тайсън Фюри и Олександър Усик са двамата крале в тежката категория, битка между тях струва четири пояса, наследство и много пари. Боят помежду им изглеждаше уговорен по-рано тази година, като участниците гарантираха на феновете, че няма бариери пред битката, която трябваше да е април.

Накрая обаче нищо не стана, а екипът на Усик се оттегли от преговорите заради нечестно и несправедливо отношение. Един от най-разочароващите аспекти беше, че най-голямата пречка в спорта – парите и разделянето на хонорарите – беше уговорено . Украинецът прие 30% от парите, давайки на Фюри лъвския пай.

Дори това не беше достатъчно, за да се получи, и сега и двамата мъже са готови да се бият поотделно, преди да се надяваме да започнат отново преговори по-късно през годината. Фюри все още е наранен от решението на Усик да продължи напред и наскоро написа в Instagram, за да го обиди още веднъж.

В отговор на дискусионна тема за това какво ще спечели обединеният шампион от Украйна в задължителната си защита срещу Даниел Дюбоа – около $6 милиона – Фюри разкри, че безспорната битка би му донесла двойно повече.

„Факт е, че той е задник на кучка, страхливец. Бяга от 13 милиона паунда и сега взема 6 милиона долара. Жокер“, написа Фюри.

Ако се вярва на цифрите, това би означавало, че 70% на Фюри възлизат на над £30 милиона – повече, отколкото той спечели за рекордно наддаване срещу Дилиан Уайт миналата година. Твърди се, че тази не малка сума за Усик е доста по-ниска от тази, с която той си тръгна след реванша си срещу Антъни Джошуа миналата година.

Очаква се и двамата мъже да получат изключително добро възнаграждение, ако приемат предложението от Саудитска Арабия да организират битката си през декември, но Фюри каза Уембли или нищо.

Main Menu