Мачовете на Усик и Антъни Джошуа в една и съща вечер

30 Май 2023 19:05
Мачовете на Усик и Антъни Джошуа в една и съща вечер Снимка: БГНЕС

Ако нещата в тежка категория се развият според очакванията, феновете може да избират между битка с Антъни Джошуа или защита на титлата на Олександър Усик. Двамата бойци са се срещали два пъти на ринга през последните две години, като Усик излезе на върха и в двете битки. Това означаваше, че той спечели и запази коланите, които някога бяха на Ей Джей и сега е в позицията да ги защитава.

Това ще се случи под формата на битка с 25-годишния британец Даниел Дюбоа. Дюбоа има колана на WBA Regular, което означава, че е първият на опашката за опит да детронира Усик.

Офертите за двубоя бяха спечелени от отбора на украинеца – K2 Promotions – и като част от този процес те трябваше да предоставят потенциални дати и места. Беше обявено, че боя ще е на 12 август във Вроцлав, Полша.

Колко погледи ще бъдат насочени към втората му защита на титлата обаче, остава да видим, тъй като Еди Хърн се насочва към завръщане на своя човек Джошуа същата вечер. Когато разглеждаше предстоящите му битки, промоутърът каза пред Boxing Social, че 12 август наистина е вероятната дата за Джошуа.

„Имаме 27 май, имаме 10 юни, имаме 1 юли. Вероятно ще отидем и на 29 юли. Ей Джей вероятно ще се бие на 12 август. Летният период е и ние имаме много вечери с програма за бокс“, обяви Хърн.

Вестник „Дейли Мейл“ съобщи, че Matchroom е резервирал O2 Arena в Лондон за 12 август. Въпреки че противникът все още не е обявен, се смята, че Дилиън Уайт е първият на опашката. Той и Джошуа се биха през 2015 г. – като Ей Джей победи с нокаут – и запазиха съперничеството си достатъчно живо, за да гарантират реванш.

Това се смята за добра битка за развитие под ръководството на новия треньор, Дерик Джеймс, преди опасното състезание срещу Дионтей Уайлдър през декември.

Main Menu