Стоичков откри свой магазин в Пловдив (СНИМКИ)

28 Сеп 2023 12:17
Стоичков откри свой магазин в Пловдив (СНИМКИ) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Легендата на българския футбол Христо Стоичков откри свой магазин в Пловдив и заяви, че винаги е имал специална връзка с този град.

„Пловдив ми е на сърце. Аз съм маричанин. Това няма как никой да ми го вземе. Винаги съм симпатизирал на пловдивския футбол, защото той винаги е давал големи футболисти, а и големи спортисти – олимпийски, световни и европейски шампиони“, каза Стоичков пред медиите.

На церемонията по откриването на магазина присъстваха и много легенди на пловдивския футбол, сред които Петър Зехтински, Марин Бакалов, Славчо Хорозов, Запрян Раков, Атанас Пашев, Костадин Костадинов, Георги Георгиев и Трифон Пачев. Освен футболни личности на церемонията присъстваха още братя Аргирови и волейболният отбор на Марица Пловдив.

„Играл съм с тях, мечтал съм да вървя по техния път. Не е тайна, че Петър Зехтински ми е идол. Аз израснах с тях, ходих по стадионите и си мечтаех един ден да бъда като тях. За жалост, така се развиха нещата, че не успях да играя нито в Ботев, нито в Локомотив. За малко бях в Марица в детските години, но това не спря моята мечта. Те са ми помогнали много, с някои играхме в националния отбор, после сме били противници, но си оставаме приятели. За мен приятелството е много по-важно от едно съперничество на терена, защото то трае само 90 минути. За мен важното е, че останахме приятели и до днес. Хора, които са играли много преди мен, дойдоха да ме уважат, което им прави чест. Те са големи спортисти и големи личности. Да се надяваме, че в скоро време и във всички училища ще могат да влязат децата да спортуват, защото в последно време децата не спортуват. Те нямат това, което ние сме го имали в нашите години – да се върнат спортните паралелки. Направили сме проект, който трябва да се представи в министерството на образованието и във всички училища", коментира още Христо Стоичков.

След откриването на магазина всички желаещи можеха да вземат автограф от Стоичков.