Лудогорец ликува със Суперкупата на България след драма с дузпи (ВИДЕО)

10 Фев 2024 17:27

Отборът на Лудогорец успя да триумфира със седмата си Суперкупа на България. Разградчани се наложиха над ЦСКА 1948 с 4:2 след изпълнение на дузпи. Преди това двата тима завършиха при резултат 1:1 в редовното време на стадион ''Ивайло'' във Велико Търново.

Лудогорец поведе в 10-ата минута. Бърнард Текпетей изведе Кайо Видал, който навлезе в наказателното поле на столичани, след което бе повален на тревата от Джонатан Перейра. Съдията Георги Кабаков отсъди 11-метров наказателен удар за разградчани. Оливие Вердон се нае с изпълнението на дузпата и прати топката в мрежата, за да изведе своя тим напред в резултата.

ЦСКА 1948 остана с човек по-малко в началото на втората част. Джонатан Перейра удари Кайо Видал с лакът в лицето, а съдията му вдигна втори жълт и респективно червен картон.

Столичани изравниха в 62-ата минута. Педриньо центрира от корнер, а Ивайло Чочев отклони топката с пета за Неделко Пишчевич, който се измъкна от персоналния си пазач и от близка дистанция не остави шансове на Падт - 1:1.

 

При дузпите: Лудогорец - ЦСКА 1948 4:2

Лудогорец: Квадво Дуа - гол; Тодор Неделев - гол; Якуб Пьотровски - спасяване; Аслак Фон Витри - гол; Оливие Вердон - гол;

ЦСКА 1948: Педриньо - гол; Бирсент Карагарен - спасяване; Емил Ценов - гол; Реян Даскалов - пропуск;