Ливърпул се върна на първото място

10 Фев 2024 19:05

Отборът на Ливърпул се завърна на върха във Висшата лига, след като се наложи с 3:1 над Бърнли на „Анфийлд”. Двубоят се игра пред рекордните 59 896 зрители за „червените”, след като реконструкцията на трибуната „Анфийлд Роуд” бе завършена.

Диого Жота, Луис Диас и Дарвин Нунес бяха точни за домакините, докато почетното попадение за гостите реализира Дара О’Шей.

С успеха си Ливърпул събра актив от 54 точки и изпревари Манчестър Сити, който по-рано бе заел първото място след успех над Евертън. „Гражданите” обаче са и с двубой по-малко.

Гостите започнаха много добре и в първите около 12 минути бяха дори по-опасният отбор на „Анфийлд“. Куивин Келъхър трябваше да се намесва в 11-ата минута и го направи добре, когато Амдуни се справи с Ван Дайк и излезе очи в очи със стража, но той бързо скъси ъгъла и изби. Ливърпул отговори с много опасен изстрел на Александър-Арнолд от границата на наказателното поле, след който топката профуча на сантиметри над напречната греда.

След това домакините се настаниха в половината на Бърнли. В 31-вата минута Жота откри резултата след грешка на Джеймс Трафърд, който не успя да се намеси при центриране на Александър-Арнолд от корнер. За Жота остана лесната задача и португалецът засече с глава от шест метра за 1:0.

Шест минути по-късно стражът на гостите частично се реваншира за грешката, след като спаси вратата си в момента, в който Нунес изскочи зад отбраната.

В 45-ата минута Бърнли изненадващо изравни резултата, след като отбраната на Ливърпул изпусна Дара О'Шей при центриране от корнер на Браунхил и централният бранител засече много добре с глава. Киувин Келъхър нямаше шанс да стигне до топката - 1:1.

В 52-ата минута Хаври Елиът промуши топката успоредно на голлинията, където Луис Диас стреля с глава за 2:1.

В 71-вата минута Трафърд спаси много опасен удар на Жота.

Десет минути преди края на двубоя мърсисайдци вкараха трети гол. След центриране от корнер топката стигна до Диого Жота, чийто удар бе блокиран, но топката се върна при него и той успя да подаде на Елиът, който асистира на Нуньес, а уругваецът с глава се разписа за 3:1.