Интер надви Рома в голов трилър на ''Олимпико''

10 Фев 2024 21:03

Интер постигна много важна победа с 4:2 като гост на Рома в дербито на 24-ия кръг в Серия А и по този начин дръпна на върха с 60 точки (вторият Ювентус има 53), докато „вълците“ спряха серията си от 3 поредни победи в шампионата и остават на 5-о място с 38 точки в актива си. Успехът за „нерадзурите“ дойде след голове на Франческо Ачерби, Маркус Тюрам и Алесандро Бастони, както и автогол на Анхелиньо, докато точни за „вълците“ бяха Джанлука Манчини и Стефан Ел Шаарауи.

Още в първата минута Ел Шаарауи се опита да даде аванс на домакините, но Ян Зомер изби коварния му удар в корнер. При последвалото му изпълнение Лоренцо Пелегрини прати топката над вратата. "Нерадзурите" поведоха с първото си по-сериозно положение за гол. Това се случи в 17-ата минута, когато при центриране от корнер Лукаку изби топката с глава, но така само я прати при Ачерби, който също с глава се разписа за 1:0 в полза на своя тим. Марко Гуида беше привикан от своите помощници да прегледа ситуацията за гола заради възможна пасивна засада на Тюрам, но главният съдия прецени, че французинът не е попречил на вратаря Руи Патрисио да избие топката и попадението остана.

"Вълците" обаче не се забавиха с възстановяването на равенството, което стана в 28-ата минута. Тогава Пелегрини центрира от пряк свободен удар и Манчини с глава заличи пасива на домакините. В 40-ата минута Федерико Димарко се отчете с пропуск, а малко след това същото направи и Дибала.

В 44-тата минута “джалоросите” организираха страхотна контраатака, при която Пелегрини изведе Ел Шаарауи, при чийто изстрел топката първо се отклони в близката, а след това и в далечната греда, но все пак завърши в мрежата за пълния обрат в двубоя. Точно преди почивката гостите поискаха дузпа, след като Лаутаро се свлече в наказателното поле, но бърза проверка с ВАР показа, че няма основания за такова отсъждане.

В 49-ата минута Маркус Тюрам получи топката в наказателното поле, като нападателят реагира бързо и без никакви проблеми промуши топката в десния ъгъл, като не остави шансове на Руи Патрисио и изравни резултата - 2:2.

Само седем минути след това отново Маркус Тюрам бе намерен в опасна зона с великолепен пас от Мхитарян, като изстреля топката в левия ъгъл на вратата - 3:2 за Интер.

В 59-ата минута Павар отправи удар от вътрешността на наказателното поле, но топката се отби от левия страничен стълб на вратата. В 71-а минута Ромелу Лукаку засече центриране от крилото, но сътвори удар с глава, който премина далече встрани от дясната греда.

В третата минута на добавеното време Алесандро Бастони оформи крайния резултат, след като достигна до подаване в пеналтерията и нанесе перфектен удар, влетял в левия ъгъл зад вратаря - 4:2 за Интер.