Леверкузен изнесе футболна лекция на Байерн

10 Фев 2024 21:49

Байер Леверкузен продължи страхотното си представяне от началото на сезона, като победи шампиона Байерн Мюнхен с 3:0 на "БайАрена" в двубой от 21-вия кръг на Бундеслигата. Йосип Станишич, Алехандро Грималдо и Жереми Фримпонг донесоха успеха на "аспирините".

След успеха момчетата на Чаби Алонсо вече имат актив от 55 точки на върха, докато Байерн остава втори с 50.

В унисон със случващото се и на други стадиони началото на двубоя закъсня, след като феновете започнаха да хвърлят предмети по терена в знак на протест срещу инициативата за привличане на инвеститор в Германската футболна лига.

Първата опасност в двубоя дойде след 11 минути игра, когато Адли шутира по земя, но Нойер улови.

Седем минути след това се стигна до нова опасност пред вратата на шампионите, която Упамекано ликвидира с изчистване. При последвалото разиграване обаче топката беше центрирана точно през краката на французина и непокритият Станишич с лекота вкара за 1:0.

Вторият гол за Леверкузен беше на косъм в 23-тата, когато Нейтън Тела засече от въздуха, но Нойер отрази. От последвалия корнер капитанът на Байерн пак се отличи с намеса след удар с глава на Йонатан Та.

Байерн нанесе първия си точен удар в 27-ата чрез Мазарауи, който обаче не беше труден за спасяване.

Байер обаче продължи да играе по-силно и в 42-рата беше на крачка от попадение за 2:0, след като Адли се откъсна сам срещу вратата на Нойер, но Упамекано успя да го доближи и да му избие топката.

Втората част започна страхотно за домакините от Байер, който увеличиха преднината си само четири минути след подновяването на играта. Футболистите на Шаби Алонсо организираха великолепна атака, която бе завършена отлично от Алехандро Грималдо. Той се разписа от малък ъгъл след двойно подаване с Нейтън Тела. Това бе осми гол за испанеца от началото на сезона в Германия.

Две минути преди края на редовното време домакините бяха много близо да направят резултата класически. След поредната много добра контратака, Станишич комбинира с Фримпонг, който стреля силно по-диагонала, Нойер се намеси, а след това топката срещна страничния стълб.

Точка на спора на „БайАрена” сложи Фримпонг, който се разписа в продължението на срещата. След корнер пред вратата на Леверкузен, при който се вклучи и Мануел нойер, играчите на домакините отнеха топката и организираха светкавична контра, която завърши с далечен удар на Фримпонг за крайното 3:0.