Манчестър Юнайтед надви Манчестър Сити на ''Уембли'' и вдигна ФА Къп

25 Май 2024 19:15

Отборът на Манчестър Юнайтед се наложи с 2:1 над Манчестър Сити на ''Уембли'' и триумфира в най-стария футболен турнир в света - ФА Къп.

В 30-ата минута ''червените дяволи'' откриха резултата. Дълго подаване на Диого Далот към Алехандро Гарначо доведе до неразбирателство в защитата на Сити. Гвардиол изпревари аржентинеца, но прехвърли своя вратар, а крилото просто стигна до топката и я прати във вратата - 0:1.

В 39-ата минута се стигна до поредно дълго подаване на фланга към Гарначо. Той намери свободния Фернандеш, който даде възможност на Коби Мейно с едно докосване да реализира за 0:2.

В 87-ата минута ''гражданите'' се върнаха в мача. Жереми Доку стреля от границата на пеналтерията. Изстрелът му бе в близкия ъгъл и се очакваше стражът на Манчестър Юнайтед Андре Онана да се намеси спокойно, но той не го направи и топката се озова в мрежата.

Така ''червените дяволи'' си осигуриха директно класиране за груповата фаза на Лига Европа. Завършилият на шесто място във Висшата лига на Англия Челси ще играе в Лигата на конференциите, а Нюкасъл няма да участва в евротурнирите, тъй като Юнайтед завърши осми и спечели евроквота през ФА Къп.