Драма в efbet Лига: Хебър оцеля, Пирин изпадна, а Ботев Враца е на бараж за оцеляване в елита

25 Май 2024 22:45

Отборът на Хебър успя да запази мястото си в елита на България. Футболистите на Любослав Пенев се наложиха над Етър след обрат с 3:1 в последния кръг от efbet Лига. Пазарджиклии събраха актив от 34 точки и финишираха на 13-ата позиция в класирането. 

Гостите поведоха в края на първото полувреме след попадение на Мартин Моран. Хебър изравни в 48-ата минута чрез Жоао Секо. Домакините направиха пълен обрат в 65-ата минута, когато Шейх Диаманка се възползва от грешка на Секулич. Пазарджиклии сложиха точка на спора в 85-ата минута, когато Атанас Кабов наказа груба грешка в отбраната на Етър.

Пирин изпадна от efbet Лига, след като допусна загуба при гостуването си на Локомотив (София) с 0:1. ''Орлетата'' завършиха на 15-о място с 32 точки. Единственото попадение в срещата падна в 82-ата минута, а негов автор беше Валентин Николов.

Ботев (Враца) ще играе бараж за оцеляване в efbet Лига. Футболистите на Христо Янев се наложиха с 1:0 над Берое на стадион ''Христо Ботев''. Единственият гол в срещата бе реализиран от Даниел Генов в 17-ата минута. Врачани завършиха на 14-ото място с актив от 33 точки. За Ботев (Враца) предстои бараж срещу Марек на 30 май, който ще определи кой от двата отбора ще бъде последният 16-и участник в елита на България през следващата кампания.