Ювентус се справи с Монца, Милан се издъни срещу последния

26 Май 2024 00:06

Отборът на Ювентус приключи по успешен начин своята кампания, след като надделя с 2:0 над Монца като домакин в мач от последния 38-ия кръг на Серия ''А''.

''Бианконерите'' откриха резултата в 26-ата минута. Киеза нахлу в наказателното поле и се разписа с прецизен изстрел. Две минути по-късно преднината на ''Старата госпожа'' нарасна на две попадения. Сандро беше точен с глава при центриране от ъглов удар. Брианцолите останаха с човек по-малко на терена в самия край на срещата, тъй като тяхната резерва Алесио Дзербин си изкара два жълти картона и беше отстранен от игра.

Ювентус финишира кампанията със 71 точки, които могат да му гарантират третата позиция в крайното класиране в зависимост от резултатите в последните два мача на петия Аталанта. Монца пък завършва на 12-ото място с 45 точки.

Отборите на Милан и Салернитана завършиха при резултат 3:3 на ''Джузепе Меаца'' в късния съботен двубой.

''Росонерите'' поведоха в резултата в 22-ата минута, когато Фиорило изпусна топката до вратата си, а Леао я отмъкна и я прати в мрежата за 1:0. Пет минути по-късно Жиру се разписа с прекрасно воле след центриране от ъглов удар - 2:0. Гостите върнаха едно попадение в 64-ата минута. При центриране от ъглов удар Сими беше точен с глава. В 77-ата минута Пулишич центрира към Калабрия, който засече топката с глава за 3:1. ''Морските кончета'' намалиха изоставането си в 87-ата минута, след като Самбия се разписа с удар по земя от границата на наказателното поле. Две минути по-късно Сими изравни резултата, с което оформи крайното 3:3.

Милан завърши сезона на второто място с актив от 75 пункта, а Салернитана финишира на последната 20-а позиция със 17 пункта.