Трансферът на годината е факт! Мбапе подписа с Реал Мадрид

03 Юни 2024 20:49
Трансферът на годината е факт! Мбапе подписа с Реал Мадрид Снимка: БГНЕС

Актуалният европейски шампион Реал Мадрид официализира сделката по привличането на френската суперзвезда Килиан Мбапе. Нападателят пристига на „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтича в края на този месец.

Именно заради това „лос меренгес“ няма да даде и един цент на френските си колеги, но колосалните финансови мащаби по трансфера ще отидат в джоба на бързоногия атакуващ футболист.

Заплатата на Мбапе в Реал Мадрид ще бъде значително по-ниска от тази в ПСЖ. Докато във френския клуб той печели около 72 милиона евро годишно, в Испания се очаква да получава около 14 милиона евро на година, като тази сума ще бъде допълнена с бонуси, възлизащи на около 30 милиона евро. Контрактът на играча с "лос бланкос" ще е за следващите пет сезона.

Мбапе пристига в Реал Мадрид със седем титли на Франция, четири купи на страната и още 2 Суперкупи. В допълнение на това той спечели Световното първенство по футбол с Франция, както и Лигата на нациите. Първоначално той ще носи в първия си сезон фланелката с №9, а по-нататък ще получи любимия си №10, който сега е на гърба на хърватския халф Лука Модрич.