Левски продаде Кордоба на Норич

05 Юни 2024 18:15

Левски официално обяви продажбата на своя бранител Хосе Кордоба в Норич Сити. Панамският национал ще бъде част от „канарчетата“ от следващия сезон, като ще играе във второто ниво на английския футбол – Чемпиъншип.

Трансферът ще се осъществи веднага, след като трансферният прозорец в Англия е отворен.

Кордоба вече се сбогува със „сините“ фенове чрез емоционален пост в социалните си мрежи. Панамският централен бранител изигра 90 мача за Левски във всички турнири.

„Виждам, че Норич е като семейство и аз търсех нещо подобно. Идеята за клуба и усещането се насочиха директно към мен и почувствах, че трябва да направя този избор", заяви Хосе Кордоба пред клубния сайт на Норич.

Спортният директор на „канарчетата“ Бен Напър добави: „Щастливи сме да приветстваме Хосе и семейството му в Норич Сити. Той е играч, който следим от дълго време и смятаме, че се вписва много добре в това, което търсим. Като човек той е изключително впечатляващ и показа голямо желание да се присъедини към нас тук и да бъде част от нашия страхотен клуб“.

„На терена неговата комбинация от технически способности и атлетизъм му дават страхотна основа и смятаме, че му предстоят още големи стъпки в развитието му. Всички сме много развълнувани да работим с Хосе“, каза още Бен Напър.

Ето какво написаха от Левски:

„ПФК Левски трансферира защитника Хосе Кордоба в английския клуб „Норич”. Трансферът ще се осъществи след отварянето на трансферния прозорец в Англия, когато може футболистът да се картотекира от Английската федерация по футбол и от Английската футболна лига.

Кордоба направи своя дебют със „синята“ фланелка на 26 септември 2021 година срещу “ЦСКА-София”. За „Левски“ записа 90 мача във всички турнири. Носител на Купата на България за 2022 г. Най-добър защитник в Първа лига през 2023 г.

Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ благодарят на Хосе Кордоба за високия професионализъм, всеотдайността му и прекрасните мигове със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи.“