Евро 2024 днес: Германия иска да продължи невероятния старт, Хърватия и Швейцария търсят задължителни победи

19 Юни 2024 07:37

Хърватия се изправя срещу Албания във втори двубой от група ''В'' на Европейското първенство. Мачът в Хамбург стартира в 16:00 часа. 

И двата тима загубиха на старта на Евро 2024 и ще се опитат да покажат друго лице. Хърватите допуснаха тежко поражение от Испания с 0:3, а албанците паднаха с 1:2 от Италия.

Хърватия и Албания никога досега не са се изправяли един срещу друг в официален мач. 

 

След невероятния си старт на Евро 2024 домакинът Германия излиза във втория си двубой от турнира срещу Унгария. Срещата от група ''А'' в Щутгарт започва в 19:00 часа.

Германците едва ли можеха да се надяват на по-добро начало, след като показаха уникална игра и разбиха Шотландия с 5:1 в откриващия мач на еврофиналите. Унгария пък започна със загуба от Швейцария с 1:3 и второ поражение почти сигурно ще изхвърли възпитаниците на Марко Роси от турнира.

Германия и Унгария имат три срещи на големи първенства. През 1954 година те се срещат два пъти на Световното първенство в Швейцария. В груповата фаза унгарците печелят с изумителното 8:3 срещу германците. На финала обаче Германия се налага с 3:2 над своя съперник и печели първата си световна титла. На Евро 2020 двата тима се срещат един срещу друг в груповата фаза. Двубоят завършва при зрелищното 2:2.

 

Отборите на Шотландия и Швейцария излизат в мач от втория кръг на група ''А'' на Евро 2024. Срещата между двата тима на ''Райн Енерги Щадион'' в Кьолн стартира в 22:00 часа.

Шотландците допуснаха тежко поражение от Германия в откриващия мач на Европейското първенство с 1:5, а ''кръстоносците'' стартираха с успех над Унгария с 3:1. Шотландия ще се опита да покаже друго лице и да съживи шансовете си за излизане от групата. Швейцария ще си гарантира завършване на едно от първите две места, ако надделеят над шотландците днес.

Двата тима имат един пряк мач на голям форум. На Евро 1996 те мерят сили в двубой от груповата фаза, който завършва при резултат 1:0 в полза на шотландците.