220 деца от цяла Европа на Мастър клас със Стилияна Николова в Пловдив днес

22 Сеп 2024 10:07
220 деца от цяла Европа на Мастър клас със Стилияна Николова в Пловдив днес Снимка: Plovdivskinovini.bg

220 деца ще участват в Мастър клас със Стилияна Николова в Пловдив днес.  Уникално събитие, което се провежда в зала Строител, е организирано от Katrin Taseva Premium Academy и целта е да  събере талантливи гимнастички, които ще имат възможността да тренират с националната състезателка. Освен от цяла България, в Пловдив пристигнаха деца от Балканските страни - Турция, Гърция, Сърбия и Румъния и Европа - Италия, Франция, Испания, Великобритания, Германия и др. Мастър класът е първият за Стилияна в България.

ВИДЕО ОТ МАСТЪР КЛАС СЪС СТИЛИЯНА НИКОЛОВА

Събитието ще продължи около четири часа днес и ще се проведе в зала "Строител".

''Благодаря, че уважавате това събитие. Смятам, че е много важно за нас, за българския спорт, за Стилияна, да се показват повече тези неща. Аз съм Катрин Тасева. Преди бях спортист, а вече съм от другата страна на килима и се занимавам само с такива хубави неща. Организирах този Мастър клас със Стилияна. Това е първият нейн Мастър клас в България. Много се радвам, че ние бяхме първите, при които тя дойде. Наистина много благодаря. Вчера беше първия ден от Мастър класа, а днес е втория ден. Вчера чух само хубави неща относно организацията и как е протекла тренировката. Всички деца бяха щастливи и развълнувани.'', сподели бившата националка Катрин Тасева.

''За мен е голяма част да съм първата, която прави Мастър клас с нея в България. Пожелавам й наистина всички гимнастички оттук нататък да идват точно при нея. Приоритетът ми в състезанието винаги е хубавата игра. Знам, че съм способна да стана първа, когато съм си изиграла перфектно съчетанията. В малкото време, което имам извън гимнастиката се разнообразявам с излизане навън и с разходки. Най-много мечтая за успешен сезон. До края на годината имам няколко Мастър класа. Ще имаме клубно в края на октомври месец и ще имам участие в Испания. Ще се опитам да променя стила си на игра, но още не сме играли, за да го направим. Бих посъветвала младите хора да не се отказват в трудните моменти, колкото и трудно да им се вижда. Трябва да се изправят, за да продължат и да са сигурни в това, което искат да направят. Вчера с момичетата имаше голяма суматоха, защото те бяха много, но бих им казала да не се отказват. Харесва ми да съм в обучаваща роля и ми беше много приятно.'', каза Стилияна Николова.