Монако продължи серията от победи с късен гол

29 Сеп 2024 07:35

Отборът на Монако продължава с отличното си представяне от началото на кампанията във френската Лига 1. Възпитаниците на Ади Хютер се наложиха с 2:1 над Монпелие като домакини в мач от шестия кръг на шампионата. Монегаските събраха 16 точки и се изравниха с водача в класирането Пари Сен Жермен. Монпелие заема 16-ата позиция с 4 пункта.

Гостите поведоха в резултата в 16-ата минута след страхотна атака. Акор Адамс намери Раби Нзингула, който останал очи в очи с вратаря не сбърка за 0:1. Монегаските изравниха в 32-ата минута. Брийл Емболо напредна през центъра и пусна извеждащо подаване за Фоларин Балогун, който се разписа за 1:1. В 98-ата минута домакините стигнаха до втори и победен гол чрез Ламин Камара, който отбеляза гол с шут по земя извън наказателното поле. 

Вчера се изиграха още две срещи от френското първенство. Отборите на Ланс и Ница не успяха да се победят, като двубоят завърши при резултат 0:0. Лил пък успя да разбие Льо Авър с 3:0 като гост. И трите попадения успя да отбележи нападателя на ''песовете'' Джонатан Дейвид (23', 35', 79').