Лацио нанесе първо поражение на Торино

29 Сеп 2024 15:47

Отборът на Лацио успя да надвие Торино с 3:2 като гост в двубой от шестия кръг на италианската Серия ''А''. Мачът се проведе на ''Олимпико Гранде Торино''.

''Бианкочелестите" събраха 10 точки след днешната си победа и заемат седмата позиция в класирането с 10 точки. ''Граната'' допусна първа шампионатна загуба и се намират на четвъртото място с 11 пункта.

За футболистите на Марко Барони предстои домакинство на Ница в двубой от втория кръг на основната фаза на Лига Европа. ''Биковете'' пък ще гостуват на Интер в мач от първенството.

Лацио поведе в резултата още в осмата минута. Нуно Тавареш напредна по левия фланг и върна топката към Матео Гендузи, който реализира попадение за 0:1.

Гостите удвоиха преднината си в 60-ата минута. Исаксен проби по десния фланг и пусна топката в наказателното поле, където Булай Диа прати кълбото в мрежата.

''Биковете'' намалиха изоставането си в 68-ата минута. Никола Влашич намери Че Адамс, който стреля между трима играчи на ''бианкочелестите'' и вкара топката в долния десен ъгъл.

В 90-ата минута Лацио направи резултата 3:1. Матиас Весино пусна към Тижани Нослин, който от близка дистанция прати топката във вратата.

Саул Коко оформи крайното 2:3 след страхотно попадение в добавеното време на срещата.