Айнтрахт надви Холщайн в голов спектакъл

29 Сеп 2024 18:58

Отборът на Айнтрахт (Франкфурт) спечели визитата си на Холщайн (Кил) с 4:2 в мач от петия кръг на Първа Бундеслига. Двубоят се проведе на ''Холщайн-Щадион''.

''Орлите'' събраха актив от 12 точки на второто място в класирането, а Холщайн остава на дъното само с една спечелена точка.

Играчите на Дино Топмьолер поведоха в резултата в 25-ата минута. Омар Мармуш напредна и с хубав удар с левия крак се разписа за 0:1.

Домакините изравниха от дузпа пет минути по-късно, която беше отсъдена заради нарушение на Робин Кох срещу Люис Холтби. Шуто Макино застана зад топката и успя да се разпише за 1:1.

В 47-ата минута ''орлите'' вкараха гол чрез Игор Матанович, който вкара попадение с глава след центриране от корнер.

Само три минути по-късно Холщайн отново изравни. Топката достигна до Шуто Макино след ъглов удар, който с прекрасен ножичен удар направи безпомощен Кауа - 2:2.

В 65-ата минута ''франките'' направиха резултата 2:3. Омар Мармуш се възползва от грешка в защитата на домакините и се разписа за втори път в мача.

В 74-ата минута Мармуш проби отдясно и намери Лукас Мело, който от близка дистанция завърши за крайното 2:4.

За ''орлите'' предстои тежко гостуване на Бешикташ в мач от втория кръг на основната фаза на Лига Европа. Холщайн пък ще е гост на шампиона Байер (Леверкузен) в двубой от първенството.