Невероятна драма! Хофенхайм поведе с 3:0, но падна от Вердер

29 Сеп 2024 20:59

Отборът на Хофенхайм допусна поражение от Вердер Бремен като домакин с 3:4 в двубой от петия кръг на Първа Бундеслига.

Хофе записа четвърта поредна загуба в първенството и заемат 16-ата позиция с едва 3 точки. ''Бременските музиканти'' събраха 8 пункта на десетото място.

Мачът започна прекрасно за домакините, които имаха преднина от три гола след само 12 минути игра.

Хофенхайм поведе още в петатам инута, когато Бериша изведе Бюлтер в наказателното поле, който прехвърли вратаря и даде аванс на своя тим.

Само три минути по-късно Бюлтер направи уникален пробив в наказателното поле и шутира перфектно в длния десен ъгъл за 2:0.

В 12-ата минута Адам Хложек стигна до отбита топката и да я прати в мрежата на тимът от Бремен за трети път.

В 18-ата минута всичко за домакините се обърха, когато Стенли Нсоки бе изгонен с директен червен картон заради брутално влизане срещу Феликс Агу.

Марвин Дукш центрира от корнер в 21-ата минута, а в наказателнто поле с топката игра Никлас Щарк. След това кълбото стигна до Хулиан Малатини, който я прати във вратата.

Пет минути след тва Дукш центрира опасно центриране, а Йенс Стаге се разписа с глава от близка дистанция - 3:2.

''Бременските музиканти'' стигнаха до 3:3 в 39-ата минута, когато Стаге се разписа при добавка.

Пълният обрат стана факт в 49-ата минута. Мичел Вайзер центрира в наказателното поле, където Стаге с глава прати топката във вратата на Бауман и оформи хеттрика си.

Хофенхайм ще се изправи срещу Динамо Киев в четвъртък от 19:45 часа в двубой от втория кръг на Лига Европа. За Вердер предстои домакинство на Фрайбург в шампионата, което ще се проведе в събота от 16:30 часа.