Тотнъм се разправи с Манчестър Юнайтед на ''Олд Трафорд''

29 Сеп 2024 21:02

Отборът на Тотнъм постигна класическа победа над Манчестър Юнайтед с 3:0 в двубой от шестия кръг на Висшата лига на Англия.

''Шпорите'' събраха актив от 10 точки на осмата позиция в подраждането, докато ''червените дяволи'' са 12-и със 7 пункта.

Лондочани откриха резултата още в третата минута. Мики Ван де Вен направи уникален пробив, след като взе топката от своята половина, навлезе в наказателното поле и стигна почти до аутлинията. След това пусна прекрасен успореден пас на голлинията към Бренън Джонсън, който насочи топката в мрежата.

В 42-ата минута домакините останаха с човек по-малко на игрището. Бруно Фернандеш получи червен картон, след като влезе опасно в краката на Мадисън.

Две минути след почивката ''шпорите'' удвоиха аванса си. Джонсън проби отдясно и центрира, а топката се отклони в Де Лихт и се озова в Кулушевски, който отбеляза гол.

В 77-ата минута Доминик Соланке оформи крайното 3:0 в полза на гостите.

И за двата тима предстоят мачове във втория кръг от груповата фаза на Лига Европа. Манчестър Юнайтед ще гостува на Порто, а за Тотнъм предстои визита на Ференцварош.