Изумителен гол донесе победата на Левски срещу Арда

29 Сеп 2024 21:07

Левски записа трети пореден успех в efbet Лига, след като в мач от 10-ия кръг от родния шампионат „сините“ измъкнаха успеха срещу Арда с 2:1 на своя стадион. Александър Колев даде аванс на столичани от дузпа в 12-ата минута, след като след 40 секунди попадение на Джавад Ел Джемили беше отменено поради засада.

Четири преди края на първата част пък Станислав Иванов изравни резултата за Арда и върна надеждите за тима от Кърджали.

„Сините“ стартираха много настъпателно през втората част и след 73 минути игра Кристиан Макун реализира първия си гол с екипа на Левски, и то по зрелищен начин. Венецуелският бранител донесе трите точки за своя тим с ножично изпълнение като добавка след ъглов удар.

Победата прати, поне временно, Левски на върха с 25 точки и +18 голова разлика, докато Арда остана шести с 14 пункта. Вторият Лудогорец е с 22 точки и два мача пасив спрямо „сините“, но в късния неделен двубой „орлите“ ще играят с Ботев Враца.

За Левски предстои трудна визита на Ботев Пловдив на "Колежа", докато Арда ще приеме Берое в Кърджали.

Левски вкара гол още в 37-ата секунда чрез Джавад Ел Джемили, но попадението не беше зачетено. Именно Ел Джемили подхвана една добра атака, преодолявайки няколко футболисти на Арда, след това подаде към Еверто. Бразилецът размени пас с Алекс Колев, след което стреля, топката рикошира във Феликс Ебоа Ебоа и попадна в Ел Джемили, който с удар покрай Анатолий Господинов вкара топката в мрежата. След намесата на ВАР голът не беше зачетен заради засада на Ел Джемили.

Евертон стреля от пряк свободен удар в 7-ата минута, но право в ръцете на Анатолий Господинов.

Три минути по-късно Евертон центрира в наказателното поле на Арда, където Пламен Крачунов в опит да изчисти топката я изрита по посока на собствената си врата, Господинов успя да се намеси, избивайки топката в сглобката на левия стълб и напречната греда. След това отбитата топка попадна в Мустафа Сангаре, който бе съборен от Пламен Крачунов и съдията Владимир Вълков посочи бялата точка.

Алекс Колев реализира дузпата в 12-ата минута, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Господинов, а Левски поведе с 1:0.

Девет минути по-късно Евертон центрира от фал в наказателното поле на Арда, където Кристиан Димитров стреля с глава, но много неточно в аут.

В 33-ата минута Арда изпусна много добра възможност да изравни резултата в мача. Станислав Иванов получи хубав пас, а Кристиан Макун се изхвърли на шпагат, който не бе премерен и топката премина зад защитника на "сините". Иванов напредна и бе пресрещнат от излезлия неразчетено напред Матей Маркович. Станислав Иванов се опита да намери с пас Чинонсо Офор, вместо да финтира Маркович и сбърка, защото Келиан ван дер Каап бе по-добре пласиран и успя първи да стигне до топката.

Алдаир се включи добре в атаката на Левски в 35-ата минута. Той подаде към Алекс Колев, който напредна, а след това отправи диагонален удар от сравнително малък ъгъл и прати топката в аут.

Кристиан Макун отправи много изненадващ удар в 38-ата минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Господинов.

Арда успя да изравни резултата в 39-ата минута. Тонислав Йорданов пусна отличен извеждащ пас към Станислав Иванов, който бе изпуснат от защитниците, излезе сам срещу Матей Маркович и стреля, но хърватският вратар успя да спаси първоначално удара му. След това Иванов се ориентира много добре, притича и довкара топката в опразнената врата. При паса на Тонислав Йорданов, Станислав Йорданов бе покрит от Алдаир.

Джавад Ел Джемили направи добър пробив по левия фланг в 42-ата минута. Той навлезе в наказателното поле на Арда, след което се опита да центрира, но се получи рикошет в крака на Густаво Каскардо, Алекс Колев бе оставен непокрит и стреля с глава, но встрани от левия страничен стълб на вратата на Господинов.

Във втората минута на добавеното време на първата част Евертон стреля от трудна ситуация и топката премина над напречната греда и излезе в аут.

В 47-ата минута Чинонсо Офор бе изпуснат от Макун, след което пусна остър пас към Станислав Иванов, но той не успя да засече топката във вратата на Матей Маркович.

Две минути по-късно Алдаир центрира в наказателното поле на Арда, където Джавад Ел Джемили стреля, но неточно в аут.

Евертон Бала отправи удар от сериозна дистанция в 55-ата минута, но Господинов внимаваше, плонжира и спаси.

Шест минути по-късно Евертон центрира от ъглов удар към Ван дер Каап, а защитникът стреля с глава, но параболично и Господинов нямаше проблеми да се намеси и да улови топката.

В 67-ата минута Евертон центрира от корнер в наказателното поле на Арда, където Кристиан Димитров стреля с глава, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Господинов.

Марин Петков центрира много добре в 69-ата минута, топката стигна до Евертон, който беше на чиста позиция в наказателното поле на Арда и стреля, но не успя да намери очертанията на вратата на Господинов.

Левски поведе отново в резултата в 73-ата минута. Майкон центрира от корнер в наказателното поле на Арда, където Алекс Колев с рамо продължи случайно топката към Кристиан Макун, а той с много акробатичен удар с левия крак успя да вкара топката във вратата на Господинов.

Лъчезар Котев отправи удар от дистанция в 85-ата минута, но Матей Маркович внимаваше и спаси.

В четвъртата минута на добавеното време на мача Офор изскочи сам срещу Маркович, който се намеси и спаси. След това избитата топка попадна в Станислав Иванов, който не успя да намери вратата и стреля в аут от изключително чиста позиция. Останаха сериозни съмнения за засада на Офор, която обаче не беше маркирана.