Григор Димитров отпадна на осминафиналите на АТР 500 турнира във Виена

Григор Димитров отпадна на осминафиналите на АТР 500 турнира във Виена

Григор Димитров приключи участието си на АТР 500 турнира на твърди кортове в зала във Виена (Австрия). В среща от осминафиналите, най-добрият български тенисист отстъпи с 1:2 сета пред чеха Томас Махач, в отделните части 7:6 (5), 4:6, 3:6. Двубоят на централния корт продължи два часа и половина, като беше първи в съперничеството между двамата.

 

Благодарение на успеха Махач се класира за четвъртфиналите, където ще срещне седмия поставен Джак Дрейпър (Великобритания). За Димитров пък предстои участие на Мастърс 1000 турнира в Париж следващата седмица, където е финалист от миналата година. Бившият №3 в света остава в борбата и за място на финалите на АТР в Торино (10-17 ноември), но за тази цел ще трябва да се представя впечатляващо в столицата на Франция. В противен случай сезонът за Димитров ще приключи в Париж.

Още след първите разигравания в двубоя стана ясно, че няма конкретен фаворит и предстои изключително равностойна битка. След 10-минутен откриващ гейм Димитров успя да съхрани подаването си и да поведе в мача, но малко след това именно той допусна първия брейк и изоставане 2:3. Последва светкавичен отговор на българина, който успя да изравни за 3:3. До края на сета нови пробиви нямаше и логично се стигна до тайбрек, в който Димитров се наложи със 7:5 точки и откри резултата след малко повече от час игра.


През втората част срещата продължи да бъде равностойна и да се развива гейм за гейм. В самия край Махач стигна до преднина 40:0 при 5:4 в своя полза, Димитров успя с два удара по линиите да неутрализира първите два сетбола, но при третия допусна двойна грешка и вкара срещата във финален трети сет.


Първи своя удар във финалната част нанесе Махач. 24-годишният чех стигна до ранни точки за пробив и след завършващ форхенд по обратния диагонал поведе с 2:0 гейма. След лъвска битка Димитров успя да върне пробива и да изравни за 2:2, с което и да съхрани надеждите си в сета и мача.

Последва късен пробив за Махач, с който той поведе с 5:3, след което успя да затвори мача в своя ползва и да си гарантира място на четвъртфиналите.

Image