Тръмп е обвинен за подкуп срещу мълчанието на порноактриса

31 Мар 2023 18:58

Обвинителният акт срещу Доналд Тръмп е все още поверителен и точките на обвинението не са публично известни, каза бившият прокурор и шеф на Правния институт на Ню Йоркския университет Майкъл Уолдман пред СиЕнЕн.

„Но те по всяка вероятност са свързани с прикриването на подкупи, с които е било купено мълчание, с цел да се укрият определени действия“, каза той. Според СиЕнЕн обвинението съдържа дори повече от 30 точки за бизнес измами, което би означавало, че случаят е значително по-сериозен, отколкото първоначално се предполагаше.

Афера с порнозвезда

Подкупът е трябвало да му осигури мълчанието на порноактрисата Сторми Даниелс, която твърдеше, че двамата са имали връзка. Даниелс беше заплашила, че ще изнесе публично данни за тази афера на Тръмп.

Плащането на подкуп за мълчание не е нелегално в САЩ, но прикриването на подобен факт във финансовите отчети е наказуемо. Особено що се отнася до данни за потенциално нелегални партийни дарения.

Влияние върху предизборната кампания

Самият Тръмп отхвърля обвиненията и говори за политическо преследване и нарече прокурора Алвин Браг „позор“. Новината вероятно ще повлияе на започващата предизборна борба в Щатите, тъй като Тръмп още преди месеци обяви, че ще се кандидатира отново за президент през 2024 година.

Main Menu