Печат на тази страница

Украйна: Започваме контраофанзивата

24 Май 2023 08:46

Украйна разполага с необходимия минимум въоръжение, за да започне контранастъпление. Това заяви шефът на украинското разузнаване Кирило Буданов, цитиран от агенция УНИАН.

"Много цивилни все още са под руска окупация и няма повече време за губене. Вече разполагаме с необходимия минимум оръжия. Мога само да кажа, че ще започне скоро", каза Кирило Буданов, началник на Главното разузнавателно управление на Украинското министерство на отбраната в интервю за японския телевизионен канал NHK.

Според него, за да освободи територията си от нашествениците, украинските сили се нуждаят от повече оръжия. По-специално това се отнася за модерни западни изтребители. "Трябва да изтласкаме Русия от нашата територия. Трябва да използваме всичките си сили и средства за постигане на тази цел. Необходими са ни големи запаси от оръжие и боеприпаси, за да продължим успешно операцията", обобщи ръководителят на ГУР.

Юрий Игнат, представител на командването на военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна, каза, че когато партньорите предоставят на Украйна изтребители F-16, страната ще спечели войната, започната от Русия.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu