РДК пак влезе в Белгородска област

02 Юни 2023 16:53

Руският град Шебекино, близо до границата с Украйна, отново е под масиран обстрел. Горят сгради, според руските медии има поне две цивилни жертви и ранени. Жителите на града бягат и публикуват десетки видеа, разкриващи паниката на местните хора, за които явно мощните атаки са били напълно неочаквани.

По пътищата в областта могат да се видят колони от автомобили, опитващи се да се евакуират в по-безопасни региони на Руската федерация.

Междувременно бойци от Руския доброволчески корпус (РДК) отново навлязоха с тежка бронирана техника от Харковска област в Украйна на територията на Белгородска област и дори обстрелваха център, в който се предполага, че са били съсредоточени части на редовната руска армия. В Телеграм се появиха няколко видеа, от които се вижда, че сградата е почти напълно унищожена.

Руските медии съобщават за тежки боеве в района на Вериговка. Пак те съобщават, че на руска територия е навлязъл цял батальон.

Също така днес силите на ВСУ удариха пристанището във временно окупирания украински град Бердянск. Видеа от мястото на мощния взрив показват, че е ударена пристанищната инфраструктура.

Руските пропагандисти са в пълен потрес от случващото се и дори главатарят им Владимир Соловьов говори унило и неразбиращо за случващото се. Други се подиграват открито: "Това е по план! Така трябваше и да се случи на 18-ия месец от "специалната военна операция". Скоро Шебекино ще изглежда като Мариупол".

Main Menu