Кремъл: Зеленски отдавна не е възможен събеседник за Путин

26 Ян 2023 16:21
Кремъл: Зеленски отдавна не е възможен събеседник за Путин Източник: EPA/БГНЕС

Украинският държавен глава Володимир Зеленски отдавна престана да бъде възможен събеседник на руския президент Владимир Путин. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Изказването му беше по повод думите на украинския лидер, който заяви, че "не се интересува" от среща с Путин за мирни преговори.

"Ние знаем какви обещания даде Зеленски по време на президентската си кампания и не е трудно да ги запомним или да опресним паметта на гласоподавателите, които го избраха в Украйна - той така и не реши проблема с Донбас, отказа се от Минските споразумения, нещо повече - оказа се, че никога не е имал намерение да ги изпълнява, тъй като се е готвил за война", подчерта Песков.

Затова да го кажем така: самият той отдавна е престанал да бъде потенциален събеседник на президента Путин, обобщи той.

По-рано днес Зеленски заяви пред "Скай Нюз", че "не се интересува" от мирни преговори с руския лидер, заявявайки, че Путин е станал "никой" за него, след като е започнал специалната военна операция.

Преди това Зеленски издаде указ за забрана за водене на преговори с Русия. Впоследствие Песков посочи, че към момента не са възможни преговори между Москва и Киев, тъй като няма условия за тях де факто или де юре.

Main Menu