Почина Тина Търнър

25 Май 2023 07:29

Певицата Тина Търнър почина на 83-годишна възраст след дълго боледуване, съобщи нейният агент. Починала е в дома си в Цюрих, Швейцария.

"С нея светът губи музикална легенда и модел за подражание. Със своята музика и неизчерпаемата си жизненост, Търнър развълнува милиони фенове и вдъхнови много музиканти от следващите поколения.", се казва в изявлението.

Родена като Анна Мей Бълок на 26 ноември 1939 г. в Нътбуш, американския щат Тенеси, тя се радва на кариера, продължава повече от половин век, първо с бившия си съпруга Айк Търнър, а после и със соловата си кариера.

Търнър получава световно признание и множество награди. Наричана е "кралицата на рокендрола" и е сред най-успелите жени в рока. Има дуети с Мик Джагър и Дейвид Бауи.

Създава хитове като Proud Mary, The Best, What's Love Got to Do with It, We Don"t Need Another Hero, Private Dancer, Steamy Windows, Nutbush City Limits и други.

Известна е и с биографичния филм за нея What's Love Got to Do With It, както и с автобиографичната си книга, в която разкрива тежкия си живот и мъката от загубата на двама от синовете си.

Main Menu