Печат на тази страница

Достъпна е обновената версия на приложението е-Здраве

10 Апр 2023 17:46

В обновената версия на приложението на Министерство на здравеопазването е-Здраве са достъпни и модулите "Кръводарявания" и "Личен картон". Приложението е част от Националната здравно-информационна система.

Потребителите на приложението ще открият в модул "Кръводарявания" база данни, организирани по дати за кръводарявания от лицето, които са регистрирани от НЦТХ. Включена е и информация за кръвна група с резус-фактор (Rh) на кръводарителя, както и резултатите от задължителните изследвания за СПИН/ ХИВ, хепатит B, хепатит C, сифилис, NAT тест, преди кръводаряването.

В модул "Личен картон" са добавени три категории с обща информация за лицето. Гражданите ще могат сами да попълнят информацията в тази секция.

Приложението е-Здраве дава информация за данните на общопрактикуващите лекари - имена, УИН, координати за връзка, код на лечебното заведение, РЗОК.

 

С новата разработка на версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве са надградени досегасъществуващите модули "Ваксини" и "Направления". Гражданите вече могат да следят Имунизационния календар на Р.България за всички предстоящи имунизации и реимуизации, въведени в НЗИС.

Модул "Направления" вече дава на гражданите информация за направления, които са в процес на изпълнение.

При подобряването на мобилното приложение е-Здраве, от"Информационно обслужване" АД са подобрили сигурността и стабилноста, като например не е позволено заснемането на екрана при работа с приложението, което е способ за ограничаване споделянето на лични и медицински данни с трети лица.

Новата версия на приложението може да бъде изтеглена от Google Play Store и App Store.

 

Свързани статии (по етикет)

Main Menu